Депресията е заболяване, което се отразява на начина, по който

...
Депресията е заболяване, което се отразява на начина, по който
Коментари Харесай

Депресията, диетата DASH и как ни помага да се борим с депресивните състояния

Депресията е заболяване, което се отразява на метода, по който човек мисли, яде, спи и се усеща. Депресивните положение нормално се преодоляват мъчно и в множеството случаи се постанова да прибягваме до лекарства.

Според ново изследване на откриватели от Съединени американски щати, има елементарен метод за превъзмогването на депресията и той включва потреблението на пълнозърнести храни и пресни плодове и зеленчуци.

Учените стигат до това умозаключение след шестгодишен опит, по време на който разделят доброволците на три групи, съгласно типа на предписаната диета.

Едната група била на диетата DASH (много плодове и зеленчуци), основана за управление на хипертонията и високия холестерол, другата на средиземноморска диета, а третата на диета от обичаен вид.

Изследователите откриват, че хората на диета DASH, които похапвали най-вече плодове, зеленчуци и артикули с ниско наличие на мазнини, имат най-нисък риск от развиване на психологични разстройства. Участниците на обичаен вид диета, включваща консумация на повече алено месо, посочили най-голям % на меланхолия.

Според учените проучването им няма за цел да покажа директна връзка сред диетите и понижаване риска от меланхолия, а по-скоро образно демонстрира избрани връзки, които имат огромно значение, пишат от Medical News Today. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР