Депресивните разстройства са широко разпространени, като в световен мащаб депресията

...
Депресивните разстройства са широко разпространени, като в световен мащаб депресията
Коментари Харесай

Ските борят депресията


Депресивните разстройства са необятно публикувани, като в международен мащаб депресията съставлява едно от най-често срещаните и тежки увреждания.

Физическата интензивност въздейства положително на здравето на хората. Положителни резултати се следят и в менталното им положение, допустима е да вземем за пример предварителната защита на разнообразни тревожни и депресивни положения.

Група откриватели, измежду които са Мартина Свенсона, Лена Брундин, Софи Ерхард, Стефан Джеймс и други, вземат решение да ревизират дали присъединяване в ски тичане на ултра дълги дистанции може да се свърже с по-нисък риск от развиване на меланхолия.



В тяхното изследване са включени 395 369 души на възраст до 21 години от Швеция.

Скиори, които са взели участие в съревнование по ски тичане на дълги дистанции и хора, които не са включени в него от общата популация са били изследвани след надпреварата.

Участието на скиорите в ски бягането също е било проследявано, с цел да се дефинира равнището на интензивност в него. Изследователите също по този начин означават времето, за което е финиширал дадения участник.

Информацията по отношение на времето за край е употребена като стойност, с която да се мери равнището на физическото положение на индивида. Личната им информация, като датата на раждане, пол и степен на обучение е получена от националния пациентски указател за диагнози и статистиката за социално-икономическите данни на Швеция.

След разбор на резултатите откривателите стигат до извода, че рискът от появяването на депресивно разтройство при скиорите е доста по-нисък през интервала на следене

От проследените общо 395 369 лица, след интервал приблизително от към 10 години, общо 3075 от тях са диагностицирани с меланхолия, написа trafficnews.bg.

Връзката сред присъединяване в надпреварата по ски тичане и по-ниската периодичност на меланхолия се следи както при мъжете, по този начин и при дамите. Като тази периодичност е съвсем еднакваи при двата пола.

При мъжете обаче по-доброто време за край се свързва с по-ниска периодичност на меланхолия спрямо тази при по-бавните скиори. При дамите това време не е от голяма важност.

Реултатите демонстрират забележителна редукция на риска от поява на меланхолия с 50% при скиорите, спрямо този при хората, които не карат ски и не са взели участие в надпреварата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР