Депортирането на водача в световната ранглиста по тенис Новак Джокович

...
Депортирането на водача в световната ранглиста по тенис Новак Джокович
Коментари Харесай

Новак Джокович засега остава в Австралия, но ще бъде задържан

Депортирането на лидера в международната класация по тенис Новак Джокович от Австралия е отсрочено. По-малко от три часа откакто, стартира правосъдно чуване.

Късно в петък вечер локално време беше оповестено, че Джокович ще е на независимост още няколко часа. В 8 часа сутринта в събота той би трябвало да се яви за разпит пред имиграционните управляващи. След това ще може да бъде в офиса на юристите си от 10 до 14 часа, а в неделя сутринта би трябвало да се яви още веднъж в съда.

Това значи, че Джокович ще бъде под имиграционно задържане от събота сутринта, написа Би Би Си. Съдията Антъни Кели подреди делото да премине във федералния съд.

Адвокатите на тенисиста считат, че публично посочените причини за отнемането на визата му, свързани с запазване на здравето, не са откровени. Според тях решението е взето поради терзанията на държавното управление, че наличието на неимунизирания против ковид Джокович в Австралия ще усили настроенията измежду съперниците на имунизациите.

От юридическия екип на сърбина показаха също терзания, че при наново задържане на Джокович ще се получи " медиен цирк ".

Развръзката на проблема идва три дни преди началото на Australian Open. Сърбинът дойде в Австралия с желанието да стане първенец в шампионата за десети път и по този начин да събере рекордните 21 трофеи от Големия шлем.

Още с влизането си на летището в Мелбърн на 6 януари той беше арестуван, а визата му беше анулирана. Пет дни по-късно Джокович завоюва в сърда поради механически пропуски от страна на австралийските гранични управляващи и беше освободен. Решителната дума остана за Хоук, който разгласи, че анулира наново визата на сърбина, с цел да отбрани публичния интерес.

Сега Джокович е изправен пред депортация и възбрана да влиза в страната за три години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР