Денят, в който България получи ново правителство, а ГЕРБ ново

...
Денят, в който България получи ново правителство, а ГЕРБ ново
Коментари Харесай

ГЕРБ и Радев в евроатлантически скандал

Денят, в който България получи ново държавно управление, а ГЕРБ ново управление, беше белязан и от скандал сред президентството и ГЕРБ. Причината стана присъединяване на президента на конгрес на НАТО. Според някогашните ръководещи той не е посочил в задоволителна степен, че поддържа евроатлантическата ориентировка на страната ни. Държавният глава на собствен ред дефинира тези мнения като операция.

Първи тематиката повдигна Даниел Митов, като нападна президента Румен Радев поради на президента след срещата на източния фланг на НАТО във формат Б9, на която бяха наказани опитите за интервенция на Русия в района:

„ На тази среща беше призната декларация (…) ние видяхме прессъобщение, което въобще не съдържа духа и сърцето на тази призната декларация. Българския президент освен е скрил декларацията, пробва се да играе някаква мошеническа игра на „ Тука има – тука няма “ с геополитическите ползи на България “.

„ Ще направя превод на български – нищо необичайно, двуличието е в основата на тези хора. Те се пробват нещо, което не могат – по едно и също време флирт с Русия, в същото време, когато президентът Байдън приказва на тази среща на Б9, нямаш мъжеството да вдигнеш юмрука и да кажеш „ Аз не съм склонен с тази декларация “, съобщи и Борисов.

По-късно в предаването „ Лице в лице “ външният министър в оставка Екатерина Захариева упрекна президента в непоследователност:

„ Това значи – непоследователност съгласно мен. Ако имаш ясна позиция, я казваш и за България, и за чужбина. Не казваш едно там, друго тук. Много се надявам България да има оттук насетне постоянно за в бъдеще, без значение коя партия е на власт, ясна геополитическа ориентировка.

Това не е единствено против Русия – тази декларация демонстрира ясно, че има сериозен проблем и напрежение и, че това, което се случва в Черно море, и това, което се случваше по границите с Украйна, това, което се случва с Навални, повече от една година ние нямаме дума от българския президент, дума, то не е един месец “.

В отговор от президентството обявиха, че президентът Румен Радев от дълго време е изразил позицията, съдържаща се и в декларацията на страните от формата Б9:

„ Че националната сигурност е безспорен приоритет и интервенция във вътрешните работи на страната е неприемлива. Президентът към този момент прикани българските служби за сигурност и до неотдавна управлявалото ги държавно управление за съответни отговори по поредицата шпионски кавги. Информация от службите за сигурност към момента не е постъпила в президентската институция “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР