Денят на сърцето е глобална инициатива, която се отбелязва всяка

...
Денят на сърцето е глобална инициатива, която се отбелязва всяка
Коментари Харесай

Кога ще отбележим Деня на сърцето?

Денят на сърцето е световна самодейност , която се отбелязва всяка година на 29 септември и у нас. Той е основан от Световната федерация по сърце World Heart Federation за да увеличи осведомеността по отношение на сърдечно-съдовите болести и смисъла на грижата за сърцето .

Сърдечно-съдовите болести, като инфаркт и инсулт , са една от водещите аргументи за гибел в света, като засягат милиони хора всяка година. Денят се отбелязва към този момент 24 години от Световната сърдечна федерация за да задейства допустимо най-вече хора и институции в целия свят за дейности за подсилване на сърдечносъдовото здраве. Мотото тази година е „ Действай със сърце “ .

Защо е значимо отбелязването на Деня на сърцето?

  • Повишаване на информираността : Насърчава хората да се осведомят за рисковите фактори за сърдечно-съдови болести, като тютюнопушене, нездравословно хранене, липса на физическа интензивност и несъразмерна приложимост на алкохол.
  • Превенция : Промотира профилактични ограничения като здравословен метод на живот, постоянни медицински прегледи и поддържане на обикновено кръвно налягане и холестерол.
  • Насърчаване на дейности : Денят е опция за държавни управления, организации и обособени лица да подхващат стъпки към възстановяване на здравето на сърцето както на самостоятелно, по този начин и на публично равнище.
  • Глобална взаимност : Като част от международна акция, този ден сплотява хора от целия свят в напъните за понижаване на бремето на сърдечно-съдовите болести.

Денят на сърцето също по този начин акцентира значимостта на навременните дейности и отговорността на всеки човек към личното му здраве. Традиционна самодейност в Световния ден на сърцето е осветление в алено на емблематични здания в огромните градове, измежду които тази година са НДК, Домът на културата в Пловдив, Кеят на Морската градина в Бургас, хълмът Царевец във Велико Търново, Дарение Галерия „ Светлин Русев “ в Плевен, Пантеонът на възрожденците в Русе и други За първи път тази година ще има шоу с 50 дрона , които ще „ изрисуват “ сърце в небето над НДК към 21:00 часа на 29 септември .

Черна статистика: Рекорден брой случаи на удавяне през този летен сезон

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР