Деница Сачева © Велко Ангелов Наскоро най-верният паж на управляващите

...
Деница Сачева © Велко Ангелов Наскоро най-верният паж на управляващите
Коментари Харесай

След тортата да видите и закона?

Деница Сачева

© Велко Ангелов Наскоро най-верният паж на ръководещите - притежателят на жълтия уебсайт ПИК Недялков, посрещна високи посетители в книжарницата му в центъра на столицата. ПИК е известен с това, че сред заглавия " Трупове на страховити мутанти осеяха плажа на Бургас (СНИМКИ) " и " Николета пържи новите силиконки в Дубай (СНИМКИ) " може да видите програмно изявление я на основния прокурор, я на някой министър или народен представител от ръководещите, а публицистите от медиата са постоянно измежду първите посетители на държавното управление.

Та по този начин - преди няколко седмици да отдадат респект на книжарницата и да хапнат торта с чаша шампанско един след различен пристигнаха вътрешният министър Младен Маринов, шефът на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, общественият министър Деница Сачева и културният Боил Банов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Че властта непрекъснато легитимира гнусния уебсайт, който в никакъв случай не е спазвал базови журналистически правила, не е нещо ново.

Банкетът от предходната седмица обаче е проява на това, че издателят освен се слага над закона, само че и тези, които би трябвало да го ползват, нямат проблем с това.

Миналата година ПИК по жесток метод разкри в елементи самоличността на дете от Пловдив, което беше обвинено в радикализация - макар апела на управляващите и журналистическите организации да бъдат извънредно дискретни по този случай.

Тогава Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) заяви, че ще глоби медиите, които нарушават закона, визирайки явно ПИК.

Близо година ДАЗД към момента не е съумяла да откри изданието, с цел да му връчи санкцията. Далеч по-лесно щеше да бъде, в случай че общественият министър Деница Сачева, под чиято шапка е организацията, сред две хапки торта на банкета на издателството на притежателя на ПИК беше връчила акта на неговия притежател и шеф.

Малко работа на тържеството можеше да отметне и министърът на културата Банов. В неговия сектор е и регистърът, в който медиите бяха задължени да заявяват източниците си на финансиране. Справка демонстрира, че ПИК не е извършил това си обвързване или заради някаква друга причина декларацията му не е качена. Ето за какво културният министър можеше да сформира един акт на коляно, пък да се върне към тържеството.

Не виним министрите, че са посетили банкета - това им е естествената среда. Нека обаче си правят работата, за която всички им плащаме.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР