Денацификация - с тази дума руският президент Владимир Путин оправда ...

Денацификация - с тази дума руският президент Владимир Путин оправда

Руските неонацисти, които денацифицират Украйна

" Денацификация " - с тази дума съветският президент Владимир Путин оправда нашествието в прилежаща Украйна в края на февруари тази година, като опита да показа държавното управление в Киев като проядено от крайнодесни идеологии.

Залагайки на историческия спомен за битката против Нацистка Германия и издигайки тезата за " великата съветска задача " да се бори против фашизма " постоянно и когато и да е ", Кремъл се опита да оправдае опита си да реализира задачите си със мощ.

За задачата пропагандата на съветския президент разчиташе най-вече на съществуването в Украйна на формирования като полк " Азов " - звеното от доброволци, което се трансформира в гръбнака на украинската битка против проруските сепаратисти в Донецк и Луганск, както и няколко други сходни организации.

Сега обаче се появяват ясни данни, които приказват за това, че Русия сама употребява свои неонацистки организации в Украйна, като това слага под въпрос до каква степен " великата съветска задача " може да бъде изпълнена, когато имаш също толкоз крайнодесни на своя страна, колкото и против себе си.

Според данни на немското разузнаване BND минимум две неонацистки групи се бият под командването на съветските елементи в Украйна, написа седмичникът Der Spiegel.

Поверителният отчет е изпратен до федералните министерства през миналата седмица. Според него най-малко две групи с дясно екстремистки настроения вземат участие в боевете в Украйна.

Там не се показват точния брой на командированите в Украйна съветски крайнодесни бойци, само че са разпознати двете организации, които са изпращали свои членове да се бият във войната.
 Денис Гариев е лицето на Руския имперски легион. Снимка: YouTubeДенис Гариев е лицето на Руския имперски легион.
Една от тях е наречена " Руска имперска лига ", само че в отчета се прецизира, че става дума за " Руския имперски легион ", паравоенно поделение на Руското имперско придвижване (РИД).

Групировката се стреми да сътвори " моноетническа страна ", водена от " съветска автократична монархия ", за предпочитане произхождаща от династията Романови, която ръководи Русия преди революцията от 1917 година Смята се, че организацията не е спонсорирана от Кремъл, само че бойците ѝ са правилни на съветския президент.

Мрежата на Руския имперски легион разполага с две подготвителни бази в Санкт Петербург, едното от които носи името " Партизан ". Там бойците от групата се приготвят за обстановка на " световен безпорядък " посредством образования за водене на пердах както в горски терен, по този начин и в градска среда. Бойците се образоват също по този начин на работа с тактически оръжия и на ръкопашен пердах.

През 2020 година Съединени американски щати дефинираха ултранационалистическото съветско имперско придвижване като терористична организация.

Както оповестява BND, водачът на групировката Денис Гариев е бил ранен и изваден от бойните дейности, а неговият заместител в " легиона " е умрял при сражения в Украйна дружно с минимум двама други десни екстремисти.

В отчета се загатва и групата " Русич ", за която има данни от няколко отчета, че поддържа контакти с наемническата компания " Вагнер " - посочена за горист изразител на външнополитическите упоритости на Кремъл и намесена в редица военни спорове в Африка, Близкия Изток, Източна Украйна и Венецуела.
 През 2014 година и 2015 година Снимка: Instagram, rusichvpkПрез 2014 година и 2015 година " Русич " се демонстрират с особена грубост във военните дейности против украинските сили, като за тях е известно, че " не взимат пленници "
На профила си в съветската обществена мрежа " ВКонтакте " групата се дефинира като диверсионно-щурмова разследваща група " Русич " - доброволческо поделение, което се бие на страната на сепаратистите. В Украйна техните бойци се отличават с особена грубост в бойните дейности.

За " Русич " се знае, че употребява езическа, старославянска и викингска символика, както и някои знаци на Нацистка Германия.

Лидерът на групата - 30-годишният някогашен съветски боен Алексей Мичалков, е с наложени наказания от Съединени американски щати поради присъединяване му във военните дейности в Източна Украйна.

В началото на април тази година се появиха изявления в обществените медии по какъв начин той реже ушите на мъртви украински бойци като бойни титли. На персоналния си профил във " Вконтакте " той е разгласил голям брой крайнодесни знаци, в това число и по какъв начин театралничи на фона на знамето на Нацистка Германия и по какъв начин демонстрира нацистки поздрави.

Още в тийнейджърските си години той се демонстрира с грубост, като в интернет са оповестени негови клипове по какъв начин убива кутрета.

Според немското разузнаване и двете групировки са се сражавали на страната на проруските сепаратисти Донецк и Луганск през 2014 и 2015 година по време на опита на двете самообявени национални републики да се отделят от Украйна.

Впоследствие групите са изтеглени оттова, само че с началото на войната те още веднъж са били изпратени на украинска територия.

" Не е ясно дали това решение за присъединение към спора в Украйна е взето по искане или след консултация с съветското управление ", се споделя в разбора на BND.

Според отчета " Руският имперски легион " е бил изпратен на терен при започване на март - малко откакто неговият водач Денис Гариев разгласява в Telegram апел към поддръжниците си да бъдат търпеливи. Той също по този начин изрази своята сигурност, че Русия ще постави завършек на " сепаратистката формация наречена Украйна ".

Смята се, че " Русич " са били вкарани в боевете не по-късно от началото на април.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg