Ден, след като започна всекидневни полети до Атина авиокомпания Уиз

...
Ден, след като започна всекидневни полети до Атина авиокомпания Уиз
Коментари Харесай

От днес "Уиз ер" започва полети до Перлата на Ривиерата

Ден, откакто стартира всекидневни полети до Атина самолетна компания Уиз ер " (Wizz Air) открива от през днешния ден линия до Ница. Всеки понеделник и петък от София ще може да се пътува до столицата на Френската Ривиера. От вторник, 27 март, стартират и постоянни полети на нискотарифната самолетна компания до Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации полетите са във вторник и събота.

Това е част от лятното разписание на софийското летище, през което още два превозвача прибавят постоянна линия до Любляна и кипърския град Пафос, а съгласно известието на държавното сдружение се чакат и огромен брой чартърни полети до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис.

Полетите до Ница откриват елементарен достъп от България до една от най-атрактивните елементи на Южна Франция. Градът е петият по величина в страната (практиечски слетите в една агломерация няколко общини са с към 1 млн. души население) и е вторият по посещаемост след Париж от туристи. Местното летище е третото по натовареност във Франция (4 млн. души) след парижките " Шарл де Гол " и " Орли " и обслужва близкото княжество Монако.

За разлика от столицата, обаче, Ница има репутацията освен на Перлата на Ривиерата, само че и на евентуално първото място във Франция, станало фамозно посредством и на туризма. Заслугата е на по-заможните британци, които с възхода на империята си стартират от втората половина на 18 мек постоянно да пътуват и почиват в Европа и слънцето на Ница се оказва изключително магнетично за тях. Прочутата крайбрежна улица - част от международното културно завещание - и до през днешния ден носи името Promenade des Anglais ( " Разходката на англичаните " ).

Ница е и огромен културен център и има голям брой музеи, в това число особено отдадени на Марк Шагал, Матис и изящните изкуства. Градът е комфортно място и за къси екскурзии до околните Антиб, Кан, Грас и по цялото продължение на Ривиерата, стигаща на запад до Сен Тропе.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР