Ден след като председателят на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект

...
Ден след като председателят на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект
Коментари Харесай

Държавни онлайн казина и трансформиране на Комисията по хазарта в Агенция по хазарта, предлагат ГЕРБ

Ден откакто ръководителят на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект за затварянето на казината, 21 депутати от ГЕРБ също оферират промени в Закона за хазарта. Сред вносителите на предлагането са и ръководителят на парламентарната група Даниела Дариткова, и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

От ръководещата партия желаят страната да има право да получава лиценз за организирането на игри в онлайн
казина. Право на такава активност ще имат единствено сдружения с лимитирана отговорност и акционерни компании с поименни акции. Българският състезателен тотализатор ще може да провежда всевъзможни лотарийни игри, а спортният министър ще може да предлага на Министерския съвет метод за разпределение на приходите.

ГЕРБ оферират и Държавната комисия по
хазарта да се трансформира в Държавна организация по хазарта, която да е под управлението на Министерския съвет.

Промяната на формата и организацията на работата на сегашната Комисия по
хазарта се постанова поради установени дефекти и проблеми в активността й, гласи законопроектът. А след преструктурирането Агенцията по хазарта към този момент с ясна конструкция и функционалности щяла работи по-бързо, по-ефикасно, по-прозрачно и по-непротиворечиво.

"С премахването на комисията като групов орган и замяната й като едноличен подобен в лицето на ръководителя на организацията се цели да се обезпечи и персонализиране на отговорността при взимане на решения ", изясняват вносителите.

Контролни функционалности по Закона за
хазарта към този момент ще има и Националната организация за приходите.

Чрез законопроекта се цели коригирането някои недостатъци на правната уредба на хазартните действия. Ще се уточни кой дължи вноски за обществено отговорно държание. Тези вноски към този момент ще се изискват за всеки публикуван лиценз за
хазартна игра. В момента тази вноска се прави от уредника, без значение какъв брой лиценза има. Тези вноски ще постъпват в Министерството на спорта за разнообразни юношески стратегии.

За да се предотвратят вредите от хазартното пристрастяване, на игралните уреди ще се слагат специфични предизвестия към играчите, че
хазартът е рисков и води до взаимозависимост. Освен това уредниците на игрите ще би трябвало да уведомяват участниците за процедурата за самоограничаване. Тя планува непринудено самоограничаване от хазарт, в случай че лицата са решили, че това им вреди. Те ще може да се обръщат към Агенцията по хазарта с молба да не бъдат пускани до игрални зали. Тези лица ще бъдат включени в специфичен указател, с цел да не бъдат допускани до присъединяване в хазартни игри за избран период.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР