Ден след като журналисти и медии получиха открито писмо, в

...
Ден след като журналисти и медии получиха открито писмо, в
Коментари Харесай

Черният лебед се извини за вулгарното писмо

Ден откакто публицисти и медии получиха " намерено писмо ", в което представящата се като " Черен лебед и и.д. младоженка на ръководителя на Върховен касационен съд " Бети Панова, нападна магистрати, политици, общественици и институции, достоверността на написаното бе доказана от Лозан Панов. Във вторник преди съвещанието на Висшия правосъден съвет (ВСС) Панов съобщи: " Писмото е провокация към всички медии, които основават една паралелна действителност ".

" Правен свят " потърси за коментар и самия адресант на писмото, което провокира мнозина от читателите да се усъмнят в неговата достоверност. В къс телефонен диалог госпожа Елисавета Панова на два пъти сервира извиненията си за стила, който е употребила при написването на писмото. Съпругата на ръководителя на Върховен касационен съд също по този начин изрази предпочитание да обясни всички обстоятелства към името си, както и изложените от нея изказвания в писмото й.

" Да, подготвена съм да дам своя коментар. Искам да Ви се извиня за грубия звук. Наистина Ви дължа опрощение, само че ще Ви кажа за какво постъпих по този метод...Заради мен, поради Вас, поради всички. Не одобрявам просташките обръщения нито към премиера (в откритото си писмо, " Бети Панова " назовава Бойко Борисов – " бат Бойко " -бел.ред.), нито към господин Пеевски, нито към брачна половинка си, нито към който и да било. Но това, което се случва ми идва допълнително и тъй като ви считам за сериозна медия, а напоследък някак си станахте част от всичко това.

Наистина не одобрявам това…Този спор е значим да се случи. Провокирах го по дебелашки метод ", съобщи госпожа Панова пред " Правен свят ", която аргументира избора си за формата на изявлението с думите: " избирам да бъде документално, тъй като не ми е силата говоренето, да си призная ".

За коментар бяха потърсени част от засегнатите в писмото на " Бети Панова ", които въпреки и да не са посочени поименно, елементарно могат да бъдат разпознати, още повече, че става въпрос за настоящ магистрат, неговата брачна половинка – нотариус и настоящ член на Висш съдебен съвет. Подалият оставка като заместник-председател на Върховен касационен съд арбитър Красимир Влахов съобщи, че е разискал тематиката със брачната половинка си, само че двамата не желаят да разясняват написаното. Отказ за коментар към този момент изрази и определеният от квотата на съдиите член на Висш съдебен съвет Севдалин Мавров.

" Не мога да си обясня, че името ми се загатва, в случай че не го одобряваме като някаква опасност. Тези хора са привикнали да употребяват медиите, с които разполагат, институциите, които управляват, като бухалки против политически неуместни хора. Бих могъл и по този начин да го възприема. Нито знам коя е тази госпожа. Единственото, в отговор на медиен въпрос за кардиналната страна на нещата във връзка с ръководителя на Върховния касационен съд съм изразил едно кардинално отношение, без да встъпвам в какъвто и да е личен аспект ", разяснява споменаването си в писмото на " Бети Панова " Борислав Цеков, някогашен депутат и учител.

" Дано тази госпожа просто да си е изпуснала нервите, а да не попада в тази категория на арогантното бездарие, която господства в днешно време. Да се обръщаш към премиера на страната, която сега дори ръководи Европейския съюз, като " бате Бойко " е неприемливо ", съобщи още Цеков.

В следобедните часове във вторник писмените въпроси до брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд бяха изпратени. След приемане на отговорите от госпожа Елисавета Панова, уеб сайтът ще ги разгласява без редакторска интервенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР