Ден след елиминирането на швейцарския национален отбор по футбол от

...
Ден след елиминирането на швейцарския национален отбор по футбол от
Коментари Харесай

Странен вирус натръшка швейцарските футболисти

Ден след елиминирането на швейцарския народен тим по футбол от Португалия на Световното състезание в Катар, спортният шеф на отбора Пиерлуиджи Тами удостовери, че някои от футболистите на били заболели от " вирус, който се е разпространявал в хотела ".

" Не става въпрос за КОВИД. Това беше вирус, който циркулираше в хотела. Не всички, само че няколко футболисти го хванаха ", изясни Тами на конференция в сряда.

Така той отхвърли, че вирусът може да се трансформира в огнище за болест, откакто швейцарците бяха в контакт с играчите на Португалия, които ще се изправят в събота против отбора на Мароко.

От началото на Мондиала няколко швейцарци се разболяха, като версията бе, че са настинали.

Срещу Португалия на терена не съумя да излезе Силван Видмер, като селекционерът Мурат Якин призна, че той е " прекомерно болен, с цел да играе, има тресчица и признаци на грип ". Фабиан Шер бе заменен, тъй като " нямаше повече сили по време на мача ", а Нико Елведи " също не беше на 100% ".

" Липсваше ни прохлада. За страдание имахме повече играчи, които бяха заболели и възстановяващи се, а противникът бе по-силен и пресен. Платихме за силата, която вложихме в първите три мача ", сподели Якин.

" Бяхме наясно с казуса с вируса и направихме рекомендации за играчите. В началото това не беше проблем. Но би трябвало да вършим нещата по-добре в бъдеще ", сподели още шефът Тами.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР