Ден преди 71-вата Молитвена закуска, главният прокурор присъства на международен

...
Ден преди 71-вата Молитвена закуска, главният прокурор присъства на международен
Коментари Харесай

Иван Гешев в дружеска прегръдка с влиятелни щатски конгресмени


Ден преди 71-вата Молитвена закуска, основният прокурор участва на интернационален симпозиум във Вашингтон

 




Членовете на конгреса на Съединени американски щати Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс към този момент имат почетен плакет на българската прокуратура. Той им бе връчен от основния прокурор Иван Гешев по време на проведената във Вашингтон интернационална полемика за последствията от съветската експанзия.

 





Високопоставените американски политици не скриха възторженостите си за безкомпромисното отношение на българската прокуратура към всички опити на Путин да постанова въздействие на Балканите. Логично Гешев бе измежду най-поздравяваните участници във форума, където той за следващ път увери присъстващите, че българската прокуратура и за напред ще бъде поръчител, че България ще отстоява правилата на евроатлантизма.

 





Главният прокурор Гешев бе поканен да изнесе къса лекция за серията от следствия, довели до насилственото отзоваване от България на повече от 10 чиновници на съветските спецслужби, ползващи се с дипломатически имунитет. Гост на полемиката бе и Роберто Монтела, общоприет секретар на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Сред присъстващите на форума бяха голям брой настоящи и някогашни членове на Камарата на представителите.

 

 

 

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР