Демонстрантите настояват за оставка на премиера Никол ПашинянПолицията е използвала

...
Демонстрантите настояват за оставка на премиера Никол ПашинянПолицията е използвала
Коментари Харесай

Протести в Ереван след примирето в Нагорни Карабах

Демонстрантите упорстват за оставка на премиера Никол Пашинян
Полицията е употребила зашеметяващи гранати

Сблъсъци сред служители на реда и протестиращи за трети ден извършиха през днешния ден центъра на арменската столица Ереван. Демонстрантите считат, че държавното управление не е защитило етническите арменци в Нагорни Карабах и упорстват за оставката на премиера Пашинян.

През миналите дни десетки протестиращи бяха арестувани след вълнения, при които стачкуващите хвърляха бутилки и камъни, пробвайки се да обхванат в постройката. Полицията употребява зашеметяващи гранати и предизвести, че ще употребява “специални ограничения ”, в случай че конфликтите продължат. Задържан е опозиционният водач Андраник Теванян, който е един от уредниците на митинга, пишат арменските медии.

На 20 септември арменските сепаратисти в противоречивия район се съгласиха да смъкват оръжие и да разформироват армията си след светкавична атака от страна на Баку. Това провокира всеобщи антиправителствени манифестации в Ереван, като опозиционните партии упрекнаха министър-председателя Никол Пашинян в прекомерно огромни отстъпки пред Баку.

На този декор Азербайджан и сепаратистите от Нагорни Карабах организираха през днешния ден първите си директни мирни договаряния, откакто Баку съобщи, че си е върнал контрола над района. Президентството на Азербайджан разгласи, че двучасовата среща е била “проведена в градивна и мирна атмосфера ” в наличието на съветски миротворци, а на арменското население са предоставени проекти за реинтеграция.

След разпадането на Съветския съюз арменски сепаратисти завземат района - интернационално приет като част от Азербайджан. Това провокира кръвопролитна война, а стотици хиляди са разселени, напомни АП.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg