Демонстранти, подкрепящи Брекзит, изхвърлиха риба в река Темза в знак

...
Демонстранти, подкрепящи Брекзит, изхвърлиха риба в река Темза в знак
Коментари Харесай

Евроскептици хвърляха риба в Темза

Демонстранти, подкрепящи Брекзит, изхвърлиха риба в река Темза в символ на митинг против достъпа, който европейски съдове ще продължат да имат до английските риболовни води, откакто Лондон напусне Европейски Съюз следващата година, съобщи АР.

Според направеното проектоспоразумение Англия ще остане обвързана с Общата политика на Европейски Съюз в региона на рибарството (ОПЕР) през 21-месечния временен интервал след отделянето на Обединеното кралство от блока през март 2019 година.

Това разгневи английските риболовни общности и техни представители, които от дълго време стачкуват против правото на други европейски страни да ловят риба в английски териториални води.





Група риболовци и политици закотвиха рибарски траулер в Темза край Народното събрание, където Найджъл Фараж, някогашен водач на евроскептичната Партия за самостоятелност на Обединеното кралство, изхвърли каса риба тресчица в реката. Протестиращите обявиха, че рибата не може да бъде продадена във Англия поради европейските правила.

По думите на Фараж английското държавно управление "няма куража или силата да се изправи и да върне териториалните ни води ".

Няколко политици от ръководещата Консервативна партия на премиера Тереза Мей се появиха на митинга, само че не се включиха в изхвърлянето на риба.



Над една дузина депутати измежду консерваторите приканиха Мей да съобщи пред 27-те останали членки на Европейски Съюз на срещата на върха, която стартира на следващия ден в Брюксел, че Англия има намерение да следва лична риболовна политика, откакто напусне общността следващата година.

Това обаче би сложило в заплаха постигнатото съглашение и бъдещите стопански връзки сред Лондон и Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР