Демонстранти, някои от които горящи гуми, блокираха пътища на различни

...
Демонстранти, някои от които горящи гуми, блокираха пътища на различни
Коментари Харесай

Протестиращи в Ливан блокират пътища заради икономическия срив

Демонстранти, някои от които горящи гуми, блокираха пътища на разнообразни места в Ливан в символ на митинг против икономическия срив в страната, дни откакто ливанският паунд се срина до нови ниски равнища, съобщи " Ройтерс ".

Икономическата рецесия в Ливан, която избухна през 2019 година, докара до беднотия повече от три четвърти от популацията, а цената на локалната валута се срина с над 90%.

Ливанският паунд падна до над 25 000 по отношение на $ предходната седмица, от закрепен курс през 2019 година от 1 500 паунда.

Пътища бяха блокирани от горящи гуми в центъра на столицата Бейрут, град Триполи в Северен Ливан и южния град Сидон.

Има дребен прогрес, откогато държавното управление на премиера Наджиб Микати беше назначено през септември след повече от година политическа невъзможност, която усложни рецесията.

Правителството на Микати е в парализа, откогато разногласието към водещия следовател на съдбовна детонация в пристанището в Бейрут предходната година избухна по време на съвещание на кабинета на 12 октомври. Оттогава кабинетът не се е срещал.

Субсидиите бяха понижени за съвсем всички артикули, в това число горива и медикаменти, като покачиха цените, защото съществени услуги като опазването на здравето се разпадат.

Главният фокус на кабинета беше върху възобновяването на договарянията с Международния валутен фонд, нужни за отключване на задгранична помощ. Но съглашение за жизненоважни финансови числа, условие за започване на договаряния, не е реализирано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР