Демокрацията ни отне много, казваше някога Корнелия Нинова по повод

...
Демокрацията ни отне много, казваше някога Корнелия Нинова по повод
Коментари Харесай

Играех си футбол и си гледах живота: Къде завари 10 ноември 1989 г. Бойко Борисов?

" Демокрацията ни лиши доста ", споделяше в миналото Корнелия Нинова във връзка 10 ноември.

На Бойко Борисов да вземем за пример демокрацията му лиши здравия менискус. 33 години по-късно му лиши и паметта за личното му минало.

Председателят на ГЕРБ се оказа изненадващо неопитен за най-предсказуемия въпрос в този ден: " Къде ви завари 10 ноември? ", т.е. новината за свалянето на Тодор Живков през 1989 година и имплозията на комунистическия режим в България.

Традицията повелява всеки политик на 40+ години да може се изповяда с къс виц, с цел да покаже, че като всички останали хора в Народната република е бил сащисан, безверен и вдъхновен от плахи очаквания за смяна.

Разбира се, допустимо е да е бил същински сащисан, безверен и ужасяващ от вероятността за живота си след за загубата на тоталитарната власт, само че няма да си признае, в случай че не е притежател на съветския медал " Дружба " или не употребява кредитна линия към Внешторгбанк. Затова е добре да има цивилно оправдание.

Някои мемоари са по-скромни, други героични - Росен Плевнелиев, да вземем за пример, си фантазира, че е развявал плакати от тапети с надпис " Съд за виновниците " точно на Десетоноемврийския пленум на Централен комитет.

А след дълбока въздишка и тежко безмълвие през присвит взор в ефир на bTV, 33 години след 10 ноември Борисов стигна до следния извод:

" Тогава въобще не съм се занимавал с политика. Играех си футбол и си гледах живота. Имах най-голямата охранителна компания ".

Фирма " Ипон " обаче е записана едвам през септември 1991 година - тогава поема и персоналната защита на дадения под съд Тодор Живков.

Към 1989 година бъдещият ѝ притежател още е учител във ВИПОНД " Георги Димитров " - Магнаурската школа на " биещото сърце на Партията " - и евентуално таман приключва дисертацията си за психофизическата подготовка на пожарникарите при екстремална обстановка на пожар.

Колкото до политиката - към 10 ноември 1989 година Бойко Борисов още членува в Българска комунистическа партия и ще резервира този статут за още две години.

Футболните мечти, несъмнено, никой не може да му ги отнеме: " Единственият човек, на който съм се оприличавал в миналото, е преди време, когато играех футбол, и желаех да наподобявам на Бекенбауер ", споделяше в миналото Борисов.

Психологията има пояснение за несъзнателните неточности, които човек позволява, разкривайки действителните си усеща.

10 ноември евентуално в действителност е заварил Борисов да си " гледа живота ".

Поне пренаписването на историята даде мотив за подигравка:

На 10-ти ноември имах най-голямата ИТ компания. Бях на две години и пишех на Паскал.
— Bozhidar Bozhanov (@bozhobg)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР