Демократите си осигуриха мнозинство в американския Сенат с 51 на

...
Демократите си осигуриха мнозинство в американския Сенат с 51 на
Коментари Харесай


Демократите си осигуриха мнозинство в американския Сенат с 51 на 49 места, след като спечелиха б

Демократите си осигуриха болшинство в американския Сенат с 51 на 49 места, откакто завоюваха балотажа в щата Джорджия. Там Рафаел Уорнък беше избран отново след победа над републиканеца Хершел Уокър, подсилен от някогашния президент Доналд Тръмп.

Беше необходим един месец в допълнение, само че междинните избори публично завършиха. С преизбирането на Рафаел Уорнък за сенатор от Джорджия демократите цементираха контрола си върху Сената.

Народът се произнесе, сподели Уорнък в изборната нощ.

Той завоюва съвсем 51% от гласовете в борбата против Хершел Уокър – републиканец, подсилен от някогашния президент Доналд Тръмп. Уорнък стана първият сенатор – афроамериканец от Джорджия, когато завоюва за първи път през 2021-ва година. 53-годишният свещеник, служеше преди този момент в църквата в Атланта, която е била ръководена от иконата на битката за цивилен права Мартин Лутър Кинг. В победната си тирада съобщи, че е израснал през 50-те, събирайки годишна продукция от памук:

„ Готова ли си, Джорджия? Аз съм подготвен! Да се изправя за работещите, да се изправя за дамите, за нашите деца. Готов съм да строя по-силна Джорджия. Запазете вярата и гледайте напред! “

Опонентът му – Хершел Уокър, е легенда на американския футбол, дилетант в политиката. Сега заема мястото си в редицата от провалили се на междинните избори претенденти, подкрепени от Доналд Тръмп. В изборната нощ Уокър не призна проваляне, само че въпреки всичко съобщи, че в живота няма извинения. И още:

„ Едно нещо желая да ви кажа – не спирайте да мечтаете. Не желая никой да стопира да има вяра в Америка, в Конституцията, в законно определените хора най-много, продължавайте да се молите, тъй като аз усетих вашите молебствия. “

Победата на демократите в Джорджия значи, че за президента Джо Байдън ще бъде по-лесно да назначава съдии и членове на президентската администрация, въпреки че законодателните му начинания ще минават по-трудно, защото републиканците управляват Долната камара на представителите. През последните две години 100-те места в Сената бяха равно разграничени сред републиканци и демократи и решаващият глас беше на вицепрезидента Камала Харис. Наложи се тя да наклони везните към демократите 26 пъти през последните 22 месеца.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР