Демократите разкритикуваха остро заплахите на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Демократите разкритикуваха остро заплахите на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Демократите заклеймиха действията на Тръмп в кризата с протестите

Демократите разкритикуваха остро заканите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да прати армията, в случай че в градове или щати откажат да изпълнят рекомендацията му да разположат Националната армия, с цел да прекратят съпроводените с принуждение митинги поради гибелта на Джордж Флойд, съобщи ДПА.

Тръмп разгласи себе си за "президента на реда и законността ". Той уточни, че подхваща незабавни дейности като президент "за прекъсване на насилието и възобновяване на сигурността в Америка ", откакто в понеделник митингите поради умрелия при полицейско задържане Джордж Флойд продължиха за шеста поредна вечер.

"Ако град или щат откаже да предприеме нужните дейности за отбрана на живота и имуществото на своите поданици, то аз ще разположа армията на Съединените щати и бързо ще реша казуса вместо тях ", добави той.

Тръмп ще изпрати армията по градовете, в случай че кметовете не спрат насилието

"Това не са думи на президент. Това са думи на деспот ", написа в Туитър сенаторът от демократите Камала Харис в отговор на изказването му. Тя атакува остро президента републиканец, че полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите, с цел да може Тръмп да се снима незабавно след речта си.

"Колко ниско може да падне този президент? ", написа в Туитър водачът на демократите в Сената Чък Шумър. Той съобщи, че Тръмп е употребявал сълзотворен газ, "за да може да се снима и да се покаже като твърд ".

"Неговите думи са празни. Действията му разкриват същинската му същина ", добави Шумър.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, който напоследък е в спор с Тръмп поради реакцията на държавното управление на ковид, назова, също в Туитър, дейностите на президента "позорни ".

Губернаторът на Ню Йорк насочи молба за помощ, само че Тръмп му отхвърли

"Тръмп използва армията, с цел да изтласка кротичък митинг, с цел да може да се снима пред черква. За този президент всичко е просто едно риалити шоу. Позор ", съобщи губернаторът демократ.

"Президентът преди малко разгласи война на милиони американци и на Първата корекция. Той е най-голямата опасност за американския метод на живот в нашата история ", сподели конгресмен Джон Ярмът от Кентъки.

"Фашистката тирада на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, която той произнесе, граничи с оповестяване на война на американските жители ", написа в Туитър Рон Уайдън, сенатор демократ от Орегон.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс също отхвърли изказванията на Тръмп.

"Президентът Тръмп не е деспот, той няма правото едностранно да разполага американската войска в американските щати ", обявиха от кабинета й в Туитър.

Макар и към този момент малко републиканци да са коментирали изявлението на Тръмп, някои, в това число сенатор Марко Рубио, очевидно поддържаха речта на президента.

"Най-важната задача на нашето държавно управление е да пази всички американци, като обезпечава ред, правда и правдивост за всички ", написа Рубио. "Това изисква да бъдат изправени пред правораздаването виновните за убийството на господин Флойд. И това изисква да бъде комплициран завършек на анархията, насилието и размириците, с каквито законови средства да се наложи ", добави той.

Комендантският час в Ню Йорк бе удължен с денонощие, заяви кметът Бил де Блазио, представен от ТАСС.

Ню Йорк вкара полицейски час поради митингите

За последното денонощие в града са арестувани при митинги и вълнения над 250 души. Седем служители на реда са потърпевши, 11 автомобила на полицията са развалени.

В Ню Йорк имаше нови демонстрации, които през светлата част на деня бяха мирни. Големи множества се събраха на площад "Таймс " и в Бруклин. Но както и в предходни дни, с настъпването на вечерта започнаха и проблемите, отбелязва Асошиейтед прес. Хората се втурнаха в магазин на "Найки " и започнаха да изнасят от него облекла, всеки колкото може да побере в ръцете си. В региона на центъра "Рокфелер " бяха изпочупени прозорци, имаше задържани.

Арестувани имаше и в известния магазин "Мейсис " в Манхатън още веднъж на фона принуждение след митингите поради Джордж Флойд, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР