Демократична България“ внася законодателство, което позволява българското правителство при необходимост

...
Демократична България“ внася законодателство, което позволява българското правителство при необходимост
Коментари Харесай

 И ДБ предлага държавен контрол върху „Лукойл“

„ Демократична България “ внася законодателство, което разрешава българското държавно управление при нужда и при доста деликатно подбрани условия да поеме оперативния надзор върху рафинерията „ Лукойл “, съобщи в Народното събрание Христо Иванов от „ Демократична България “. По-рано през днешния ден сходни хрумвания лансираха и от Движение за права и свободи.

По думите на Иванов става въпрос за решение, което е ново за българската правна система.

„ Очакваме сериозен спор в Народното събрание и сериозна работа, за да разработим пълностоен инструментариум, който да подсигурява енергийната сигурност на България “, добави Христо Иванов.

„ Предлагаме в няколко съответни хипотези операторите на сериозна инфраструктура, която е обвързвана с произвеждане, предпазване и транспорт на енергийни артикули от петрол и производството на петрол да могат да минават под оперативно ръководство на представител, назначен от страната “, добави Надежда Йорданова.

„ България има дерогация и опция да внася съветски нефт. Рафинерията „ Лукойл “ в Бургас е част от стратегическите обекти за националната сигурност на страната и от тази позиция ние сме длъжни да се погрижим за нея, тъй че тя да не наруши енергийната сигурност на страната. Поради тази причина ще има алтернатива страната да поеме действен надзор “, съобщи Ивайло Мирчев.

По думите му, поемайки оперативния надзор ще бъде реализирана основната цел – петролът, който се внася от Русия, ще бъде ориентиран към вътрешния пазар и оттова ще има сериозна редукция на цените за българските консуматори.

„ В никакъв случай не става дума за национализация “, сподели още Ивайло Мирчев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР