„Демократична България“ протестира остро срещу мълчанието на премиера Борисов, на

...
„Демократична България“ протестира остро срещу мълчанието на премиера Борисов, на
Коментари Харесай

„Демократична България“: Посещението на Радев в Русия е нецелесъобразно

„ Демократична България “ стачкува остро против мълчанието на премиера Борисов, на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ във връзка със скандалното посещаване в Крим на Волен Сидеров и други депутати от „ Атака “, сред които заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев. Това се споделя в позиция на групировката, която включва ДСБ, Да, България и Зелените.

"Припомняме, че става дума за украинска територия, окупирана от Русия и анексирана от нея. Анексията не е приета от Организация на обединените нации и е обект на наказания от страна на Европейския съюз и всички наши съдружници в НАТО. Настояваме Борисов и ГЕРБ да осъдят сурово държанието на Сидеров и компания като жестоко нарушаване на интернационалното право и на политиката на Европейския съюз и НАТО към анексията на Крим ", настояват от новото обединяване.

Освен това „ Демократична България “ счита желанията на президента Радев да посети Русия за "нецелесъобразни, изключително след скандалното държание на съветския патриарх наскоро у нас и в изискванията на продължаваща хибридна война на режима на Путин както против България, по този начин и против доста от нашите сътрудници в Европейски Съюз и НАТО ".

"След снишаването на Борисов във връзка случая Скрипал, България дефинитивно ще затвърди нежелания си облик на „ троянски кон “ на путинския режим в Свободния свят и ще повреди националните ползи на Родината ни ", се споделя още в позицията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР