Демократична България призова президентът Румен Радев да наложи вето върху

...
Демократична България призова президентът Румен Радев да наложи вето върху
Коментари Харесай

Демократична България иска президента да наложи вето върху Закона за туризма

" Демократична България " прикани президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху поправките в Закона за туризма, с които се желае единодушие от съседите, с цел да може да бъде пуснат апартамент за отдаване чартърен онлайн.

Промяната беше прокарана тихомълком сред двете четения на закона от ГЕРБ. Корекциите вкарват регистрация в общината на този тип парцели и при подаването на заявката за това ще се изисква документ, удостоверяващ единодушието на 50 на 100 от притежателите на независими обекти в етажната благосъстоятелност, където се намира жилището за отдаване чартърен за туристи.

" Всеки ден ни сервират нова порция смачкване на бизнеса. Последното е условието над половината от съседите ти да са съгласни, с цел да можеш да отдаваш частната си благосъстоятелност чартърен краткосрочно, през онлайн платформи. " Демократична България " е изрично срещу такова вмешателство в персоналните каузи на хората ", се споделя в позицията на обединяването.

Според политическата организация опцията за отдаване чартърен посредством уеб сайтове като Airbnb.com и booking.com е съживила цели региони в София и други градове. Хиляди жители разчитат на спомагателен приход от това. Някои си покриват месечните комунални сметки, за други е цяла бизнес ниша, показват от " Демократична България ".

Те припомнят, че десетки проценти от жилищата в София са празни и растящият туризъм е късмет за запълване на този потенциал. Ако тази ниша бъде затворена, потокът от посетители ще би трябвало да бъде обезщетен от най-малко 100 нови хотела, които ще бъдат издигнати върху зелени площи, паркоместа или остарели здания, се споделя още в позецията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР