“Демократична България означава свобода, законност и модернизация” -с това послание

“Демократична България означава свобода, законност и модернизация” -с това послание ...

Христо Иванов: Със свободата, законност и модернизация ще променим страната


“Демократична България означава свобода, законност и модернизация” -с това послание формацията стартира предизборната си кампания за изборите на 11 юли, обяви съпредседателят ѝ Христо Иванов в петък привечер. ДБ откри кампанията си с концерт в Южен парк в столицата.

От думите на Иванов стана ясно, че свободата, модернизацията и законността в страната са трите цели на формацията за промяна в страната. "Ние вярваме, че ако в България, ако българските граждани получат истинска свобода, реална законност и отключим потенциална на модернизацията, това ще промени страната”, каза Иванов, цитиран от БГНЕС.

Христо Иванов смята, че всички граждани с общи усилия ще направят изборите честни.

“Изборите не могат да са честни сами по себе си, някой трябва да се погрижи затова. Демокраична България винаги е работила затова. Сега имаме свои представители в ЦИК, сега имаме свои представители във всяка секционна комисия, сега има възможност да направим одит на машините, т.е. имаме инструментите, чрез които ние ще се погрижим за това изборите да са честни”, каза той.

Иванов посочи още, че ДБ и БСП разликата вече е под 3%, т.е. Демократична България в началото на кампанията излиза на позициониране към третото място. "Второ - на тези избори изглежда ще излязат да гласуват около 20% избиратели, които досега не са участвали в политическия живот активно, очаква се безпрецедентно висока изборна активност - около 60%. Това е един резервоар на демократична воля, който може да променени картината на българските избори“, каза още той.

Източник: mediapool.bg