Демократична България“ отказа среща за разговори за редовен кабинет и

...
Демократична България“ отказа среща за разговори за редовен кабинет и
Коментари Харесай

Нинова: Явно Демократична България не искат да започнем промяната на модела ГЕРБ

 " Демократична България “ отхвърли среща за диалози за постоянен кабинет и актуализация на бюджета. Разбира се, това е тяхно решение. Но решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой сред тях, тъй като през вчерашния ден един от техните представители разгласи, че ще дойдат, през днешния ден няма. Това си е техен вътрешнокоалиционен въпрос, да си решат вътрешните въпроси.

Нашата отговорност обаче е за страната. Ние не се месим в работата на другите партии и обединения, само че си вършим оценка и заключения от техните дейности.

Неявяването на " Демократична България “ значи първо, че не желаят постоянен кабинет и че желаят да отидем на избори. 

Второ, по-лошо, че не желаят да стартираме смяната на модела, за който хиляди жители стояха по улиците и желаеха тази смяна. Нито смяна на модела “ГЕРБ " можем да стартираме съществено, нито смяна в правосъдната система, нито в прокуратурата. Това вършат сега.

Може би най-лошото на този съответен миг е, че с отхвърли да дойдат на срещата, отхвърлят да беседваме за актуализацията на бюджета. Така с дейностите си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците без помощ за Кковид рецесията, Министерство на вътрешните работи без помощ за защитата на границата, стопанската система без помощ за ограничения и по този начин нататък. Решенията и отговорността е тяхна. Ние продължаваме на следващия ден със срещата с “Има подобен народ ". От тяхното решение на следващия ден ще зависи по какъв начин ще продължим.

В четвъртък в 14:00 часа привикваме нашия групов орган - Националния съвет, коалиционните ни сътрудници и депутатите, и на този общ конгрес ще решим какво ще вършим ", съобщи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР