Демократична България одобри коалиционното споразумение и даде мандат на председателите

...
Демократична България одобри коалиционното споразумение и даде мандат на председателите
Коментари Харесай

Първа партия одобри коалицията! Решението

" Демократична България " утвърди съдружното съглашение и даде мандат на ръководителите на трите партии в обединяването да го подпишат. Решението е взето довечера след съвещание на Националния съвет на " Да България ", оповестиха от пресцентъра на партията.

Членовете на парламентарната група на " Демократична България " би трябвало да поддържат препоръчаните министър-председател, конструкция и състав на Министерски съвет.

В другите две партии от обединяването - " Зелено придвижване " и ДСБ, също е имало единомислещо гласоподаване в поддръжка на съдружното съглашение довечера. Единствено Цецка Бачкова от ДСБ е гласувала " въздържал се ".

Тази вечер Зелените би трябвало да дефинират кой ще бъде номиниран за вицепремиер по климатичните политики и стабилно развиване и министър на околната среда и водите по съвместителство. Кандидатурите са две - на Борислав Сандов и на Владислав Панев

Така " Демократична България " става първата партия, която публично афишира, че е съгласна с плана за съдружно съглашение. Очакват се отговорите и на Българска социалистическа партия и " ИТН ". 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР