Демократична България обяви водачите на листите си. В София-област листата

...
Демократична България обяви водачите на листите си. В София-област листата
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев е сред водачите на листи на Демократична България

Демократична България разгласи водачите на листите си. В София-област листата води пулмологът доктор Александър Симидчиев. Специалист е по белодробни заболявания, вътрешни заболявания и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на Министерство на вътрешните работи в София, шеф на поделение по Функционална диагностика. Медицински шеф е и на Центъра по електронно и отдалечено образование при Медицински университет в Пловдив. Има дейна позиция по тематиката за запазване на околната среда като ръководител на Сдружение " Въздух за здраве " и като член на неофициалната мултиекспертна група за климатични промени. Кандидат от гражданската квота на " Демократична България ".

 Снимка: Демократична България

Атанас Атанасов лидер в 23 МИР-София и в Благоевград - ръководител на " Демократи за мощна България " и съпредседател на " Демократична България ". Юрист, избиран два пъти за депутат в 40-то и 43-то национално заседание.

 Снимка: Демократична България

Председателят на " Да, България " Христо Иванов - в 25-и МИР, където обичайно е лидерската борба и претенденти са Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Той води и листата в Пловдив, където съперници са още веднъж Борисов и Нинова. Христо Иванов е правист. Зам. министър-председател и министър на правораздаването в служебното държавно управление от август до ноември 2014 година Министър на правораздаването в интервала ноември 2014 година - декември 2015 година, когато подава оставка, откакто препоръчаната от него радикална правосъдна промяна не е призната от Народното събрание.

Другият съпредседател на Зелено придвижване Борислав Сандов е лидер в Смолян. Той е изявен природозащитник на национално и интернационално равнище. Работи като специалист по стабилно развиване и запазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дълготраен опит като уредник и представител на акции по запазване на околната среда и преход към зелена стопанска система. Той е съпредседател на " Зелено придвижване " и член на председателския съвет на " Демократична България ". Понастоящем е Координатор за България на Европейска гражданска самодейност за отбрана на пчелите.

 Снимка: Да България

Водач на листата в Кърджали е журналистът Вилдан Байрямова. Завършила е Литературния институт " Максим Горки " в Москва. Работила е като районен сътрудник на редица централни всекидневници, в осведомителна организация БГНЕС, в електронната медия " Офнюз ", понастоящем - в уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ ", работи и за " Дойче веле ".

Водач на листата на " Демократична България " в Бургас е Ивайло Мирчев. Той е икономист и маркетинг шеф в две български IT компании.

Водач на листата на " Демократична България " в Стара Загора е доцент доктор Атанас Славов. Той е юрист-конституционалист, учител по публичноправни науки в СУ " Св. Климент Охридски ". Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Член е на Изпълнителния съвет на " Да, България! ", както и на Настоятелството на Института за директна народна власт и на Българската асоциация по политически науки и на други цивилен и професионални организации. Съучредител на гражданската самодейност " Правосъдие за всеки ".

Водач на листата на " Демократична България " в Пазарджик е Стефан Тафров. Български посланик, политик, публицист и преводач, един от създателите на Съюз на демократичните сили и на в. " Демокрация ", първият завеждащ отдел " Международен " на Съюз на демократичните сили и първият външнополитически консултант на президента Желю Желев. Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в Организация на обединените нации - Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи в двете сини държавни управления. Член на Изпълнителния съвет на " Да, България! ", той дава отговор за външната политика и европейските въпроси в Управленската опция на " Демократична България ". Бил е втори в листата на Демократична България на изборите за Европейски парламент през 2019 година Говори британски, френски, италиански, испански, полски и съветски.

Стоян Михалев е лидер на " Демократична България " за Варна. Той е известен композитор, продуцент и реализатор, написал едни от най-популярните български песни като " Вярвам в теб ", " Откакто ти " и " Цвят виолетов ". Е

Велислава Лакова е лидер на " Демократична България " за Враца. Тя е регионален ръководител на ДСБ-Враца. Има магистърска степен " Счетоводство и надзор ", специализация " Здравен мениджмънт ". Заместник ръководител на Общински съвет - Враца от Демократична България. 3 мандата заместител ръководител на Общински съвет - Враца. Директор организация Враца на " Застрахователно сдружение Евроинс " АД. Семейна.

Цвятко Георгиев е лидер на " Демократична България " в Ловеч. Започва работа в Министерство на вътрешните работи през 1993 година, която поредно продължава в Национална работа - " Сигурност " и ДАНС, от където напуща през 2009г. по лично предпочитание. Главен експертен помощник в Подкомисия за надзор на специфичните разследващи средства към Правната комисия на Народното събрание.Заместник - министър на Министерство на вътрешните работи, а преди този момент Съветник по въпросите на националната сигурност в служебния кабинет на проф. Близнашки. Учредител на Фондация " Институт по логика на психиката на групите " и ръководител на УС на Българска асоциация по супервизия.

Иво Димитров е лидер на " Демократична България " от Разград.

Катя Панева е лидер на " Демократична България " Хасково. Магистър по Европейска стопанска система и ръководство на администрацията. От 20 години работи в областта на фармацевтиката, притежател е на аптека.

Ивелин Стоянов е лидер на " Демократична България " за град Габрово. Работи в Технически университет - Габрово.

Николай Табаков лидер на " Демократична България " в Кюстендил. Той е актьор на свободна процедура, музикант и художник. Живее в град Дупница, има изложба в София.

Димитър Сяров е лидер на " Демократична България в Сливен. Юрист, юрист.

Любен Иванов е лидер на " Демократична България " за Видин. Адвокат, а от 2015 година е общински консултант в Общински съвет - Видин.

Найден Зеленогорски лидер на листа на " Демократична България " в Плевен. Кмет на Плевен от 1999 до 2011 година Народен представител в 38-то и 43-то Народно заседание.

Илина Мутафчиева лидер на " Демократична България " за Търговище. Тя е докторант по стопанска система и се е посветила на по-активно присъединяване на младежите, включването на уязвими групи и развиването на гражданското общество.

Водач на листата на " Демократична България " в Силистра е Златко Куртев. Той е юрист с експертиза в региона на гражданското, административно и наказателно право.

Водач на листата на " Демократична България " във Велико Търново е Калоян Янков. Работи като юрист в региона на дружественото и вещното право и гражданския развой. Общински консултант от " Демократична България " във Велико Търново.

Водач на листата на " Демократична България " в Монтана е доцент доктор Велизар Шаламанов. Председател на Надзорния ръб на Агенцията по връзки и информация на НАТО, доцент в Института за осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките - София и зам. шеф по е-Инфраструктура и сигурност в института. В интервала 1998-2001 година е заместник-министър на защитата по военната политика, обмисляне и интеграция, както и член на Съвета по сигурността на Министерски съвет, Междуведомствения комитет за интеграция в НАТО.

Водач на листата на " Демократична България " в Ямбол е Веселин Калановски - артист, член на Изпълнителния съвет на " Да, България! " и общински консултант от " Демократична България " в Столичния общински съвет.

Водач на листата за Русе е Митко Кунчев - математик, шеф на Математическа гимназия " Баба Тонка " - Русе. Автор на доста публикации и отчети по математика и по проблеми на образованието, пионер във въвеждането на образование по роботика за възпитаници от пети до седми клас.

Албена Симеонова е лидер " Демократична България " за Добрич. Албена е био аграрни производител. Председател е на Българска асоциация Биопродукти, която сплотява всички биопроизводители в страната.

Зорница Стратиева е лидер на " Демократична България в Перник. Зорница Стратиева е специалист в Асоциация на парковете в България, където работи от 2012 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР