Демократична България“ иска президентско вето заради хартиената бюлетина. Демократична България“

...
Демократична България“ иска президентско вето заради хартиената бюлетина. Демократична България“
Коментари Харесай

„Демократична България“ иска президентско вето заради хартиената бюлетина

„ Демократична България “ желае президентско несъгласие поради хартиената бюлетина. „ Демократична България “ ще изиска президентът да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс. Това разгласи в предаването „ Офанзива “ по депутатът от Демократична България Атанас Славов. Причините за сходно искане са доста, съгласно Славов.
„ Начинът, по който беше признат този кодекс,
цялата бъркотия в гласуването на текстовете, внасяне на напълно нови текстове сред двете гласувания. Имаме подозрение, че може да се стигне до противоконституционност на някои текстове “, разяснява Славов.

Според него машинният избор на практика изчезва. „ Машини ще има, само че те няма да пресмятат резултатите, няма да има протокол от машинното гласоподаване. Броените изрезки стават бюлетини от машинно гласоподаване. Превръщаме машините в скъпоструващи принтери. Близо 70-80 милиона са дадени за машини, с цел да бъдат принтери “, разяснява Славов.
„ Не можем да позволим следващ парламент
да отиде в небитието. Взаимодействие по съответни тематики дали може да премине към съдружно взаимоотношение – това е политически въпрос, който ще бъде решаван от нашата коалиция и органите вътре “, изясни депутатът.

„ Правителство без Демократична България не може да тласне страната към модернизиране и интеграция в съюзите. По въпроса дали би трябвало това да се случва с ГЕРБ – нашите органи имаха съвещание. В „ Да, България “ изрично беше подложен въпросът. Резултатът беше 5 гласа „ за “ това да се беседва с ГЕРБ за първия мандат, и 55 гласа – да не се “, разкри Славов.
От Демократична България не виждали опция за поддръжка на първия мандат.
„ Ако приказваме за присъединяване на Демократична България в държавно управление, това може да стане с първия или втория мандат. Разбира се, не знаем при кого би отишъл третият “, разяснява Славов.

Много дребна била и вероятността Демократична България да бъде в съдружно ръководство с Българска социалистическа партия.
„ С Политическа партия имаме стабилно партньорство.
Възможно е да има и разлики. Бяхме сюрпризирани от неувереното гласоподаване на Политическа партия по тематиката за новите 8 самолета F-16. Дотук множеството борби, които сме имали, са били общи “, сподели Славов.

Ветото на Нидерландия било предстоящо, разяснява още депутатът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР