Демократична България иска председателят на Народното събрание Ива Митева да

...
Демократична България иска председателят на Народното събрание Ива Митева да
Коментари Харесай

Демократична България пак иска извънредно заседание на парламента

" Демократична България " желае ръководителят на Народното събрание Ива Митева да свика във вторник изключително пленарно съвещание на Народното събрание.

Обединението, което има 36 депутати, търси поддръжка за събирането на най-малко 48 подписа под предлагането, колкото се изискат по конституция за свикването на изключително съвещание по самодейност на народни представители.

Настояването им е във вторник депутатите да се съберат, с цел да обсъдят на второ четене отнемането на Бюрото за отбрана от основния прокурор Иван Гешев, както и да одобряват отчета на краткотрайната комисия за подслушванията и полицейското принуждение по време на миналогодишните митинги против Гешев и кабинета " Борисов 3 ".

Демократична България прави втори опит за привикване на изключително съвещание, което да прегледа законопроекта. В през нощта депутати от Демократична България, " Изправи се БГ! Ние идваме " и " ИТН " внесоха предложение за изключително съвещание в понеделник. В неделя, че това би било в нарушаване на правилника. Т.нар. " партии на митинга " се опълчиха на решението ѝ и.

Президентът Румен Радев в петък разгласи, че разпускането на Народното събрание е " въпрос на дни ", в събота – че вотът ще е на 14 ноември дружно с президентския, а през днешния ден – че, четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР