Демократична България“ инициира нова среща между парламентарните сили, за да

...
Демократична България“ инициира нова среща между парламентарните сили, за да
Коментари Харесай

„Демократична България“ инициира нова среща, за да се реши дали Митрофанова да бъде канена в парламента

„ Демократична България “ инициира нова среща сред парламентарните сили, с цел да се реши въпросът с наличието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото съвещание при откриването на 48-ото Народно заседание. Това оповестиха от пресцентъра на партията. Срещата е поискана от „ Демократична България “ с писмо до основния секретар на Народното събрание и ще се състои на следващия ден (четвъртък) в 13 часа.

„ Това е доста сериозен въпрос, не е официална процедура по протокол дали посланикът на страна агресор, която даже е изключена от Съвета на Европа, би трябвало да участва на церемонията по образуването на 48-ото Народно заседание. Позицията на „ Демократична България “ е доста ясна и бихме желали на следващия ден политическите сили в Народното събрание да вземат дефинитивно решение. Очаквам всички да имаме почтено държание ”, разяснява някогашният правосъден министър Надежда Йорданова в предаването „ Лице в лице “ по bTV. Тя сподели още, че на вчерашното съвещание представителите на „ Продължаваме промяната “ са подкрепили “Демократична България ”, тези от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия са били срещу, а участниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи са мълчали.

По-рано през днешния ден Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ няма да влязат в Народното събрание на първото съвещание, в случай че там е съветският дипломат Елеонора Митрофанова. Преди това обаче Вежди Рашидов твърдеше, че в случай че Митрофанова не бъде поканена, това е като оповестяване на война.

От пресцентъра на Народното събрание оповестяват, че към днешна дата няма изпратени предложения до формалните посетители за откриването на 48-ото Народно заседание, съобщи Българска телеграфна агенция. Според указа на президента Румен Радев първото съвещание би трябвало да се организира на 19 октомври.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР