„Демократична България“ имат най-голям шанс да съставят кабинет с третия

...
„Демократична България“ имат най-голям шанс да съставят кабинет с третия
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Радев няма да даде третия мандат на БСП, най-голям шанс за кабинет има ДБ

„ Демократична България “ имат максимален късмет да сформират кабинет с третия мандат “, счита Андрей Райчев.

„ Радев не желае да има длъжностен кабинет. Той няма да даде третия мандат на Българска социалистическа партия. Решението на Радев ще е просто и той ще го даде на този, който има оптималната опция да сформира кабинет “, сподели анализаторът пред бТВ.

По думите му левицата към момента се държи със „ зъби и нокти “ за десницата и това не може да продължи дълго. „ Предстои спазъм в ляво “, сподели Райчев.

В данните на " Алфа Рисърч " хората не видяха 38% гласоподаватели - единствено 2 млн. души ще отидат на изборите. Това значи едвам 400 хиляди души зад Политическа партия, изясни той.

" При 2 млн. гласуващи бариерата за влизане в Народно събрание е 80 хиляди души - всеки могже да си направи една бърза партия и да влезе ", възкликна Райчев. Така че може да има както патова развръзка, по този начин и изненадваща.

Съдбата на Има Такъв Народ е странна, забавна и ще се дефинира това лято, пробват да се отделят от десния план. При възобновление съгласно него пък не са премерени 100 хиляди души и резултатът им няма да е толкоз невисок.

В момента имаме дясно, което най-вероятно ще се съюз, центърът е разкрит - т.е. ГЕРБ е поканен в него, и левица няма. Това е нестабилна краткотрайна обстановка, е изводът на Андрей Райчев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР