Демократична България и новата формация на Кирил Петков и Асен

...
Демократична България и новата формация на Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

ДБ и новата формация на Петков и Василев могат да се преборят за първо място на вота |

" Демократична България " и новата групировка на Кирил Петков и Асен Василев могат да се преборят дружно за първото място на идния парламентарен избор. Каквото и да стане, връзките би трябвало да бъдат партньорски. Грешно ще бъде да се изпусне шансът за първото място. Този късмет няма елементарно да се върне.

Това съобщи евродепутатът от Демократична България Радан Кънев пред Нова тв.

Кънев вижда двамата някогашни служебни министри като съидейници и подсети, че партията ги е подкрепяла и когато бяха в служебния кабинет и е дала отлична оценка за работата им.

" Видимо е, че те имат поддръжката, самочувствието, а и опита на хора от бизнеса, които схващат цената на екипа, на дисциплината и на взаимната работа. Беше ясно, че те ще основат лична политическа мощ. След това е времето за диалози с „ Демократична България ” и новата групировка, с цел да се вземе решение кое е най-разумното – общо или настрана явяване на двете обединения на парламентарни избори ", уточни евродепутатът.

Той изрази вяра, че на лидерско равнище ще се проведат задоволително задълбочени диалози, с цел да се реши дали тази опция е най-хубавата от позиция на публичния интерес. Но бе безапелационен, че коалиция сред Демократична България, новата групировка и ГЕРБ е невъзможна.

" В последния парламент приравнихме равнището на политическия спор до персоналното равнище на Бойко Борисов и Слави Трифонов, което ни е добре познато, а това е доста тъжно. Наблюдавахме кавги на махленско равнище ", уточни Радан Кънев.

Евродепутатът добави, че Демократична България към момента не е взела решение какъв да е претендентът им за президент. Той посочи, че като гласоподавател би предпочел това да е жена. Подкрепа за сегашния държавен глава Румен Радев не е обсъждана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР