Демократична България даде заявка, че е готова на преговори с

...
Демократична България даде заявка, че е готова на преговори с
Коментари Харесай

ДБ готова на преговори с партията на Слави Трифонов за съставяне на правителство

Демократична България даде поръчка, че е подготвена на договаряния с партията на Слави Трифонов за съставяне на ново държавно управление.

" ГЕРБ нямат никакъв късмет да сформират държавно управление, тъй като са изолирани политически поради корупцията им. Сега Слави Трифонов е на ход и ние бихме имали подготвеност, в случай че бъдем поканени за договаряния, да обсъдим по какъв метод да бъде образувано държавно управление, с цел да бъде отхвърлен Борисов. Когато създадохме " Демократична България ", това беше приоритет – да се отстранен корупционните практики ", заяви съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов в ефира на " Тази заран " по Би Ти Ви.

Към сегашния миг се борят две трендове – анти ГЕРБ парламент или предварителни избори, не знам коя ще завоюва и това е по-важният въпрос, допълно той. На въпрос дали биха взели участие в държавно управление, подкрепено от Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи, генералът отговори, че едно е политическа мощ да даде поддръжка, друго е да взе участие със свои министри. " Няма да преговаряме с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че в случай че те поддържат наше държавно управление, това е техен избор. Ние бихме взели участие в държавно управление с ясна антикорупционна стратегия, кой ще гласоподава в Народно събрание за него е друга тематика. Днес казусът не е ляво или дясно, а битката със статуквото ", акцентира ген. Атанасов.

Демократична България ще се бори да избави парламентарната република и Народното събрание да е главният орган, който ръководи транспарантно. Ако образуваме държавно управление, ще стартираме незабавни договаряния със суверена на Северна Македония за изясняване на историческото ни минало, с цел да им дадем зелена светлина да се приобщи към Европа, сподели още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР