Демократическото малцинство в американския Сенат предлага като свидетели в очаквания

...
Демократическото малцинство в американския Сенат предлага като свидетели в очаквания
Коментари Харесай

Демократите в Сената искат да призоват нови свидетели в процеса срещу президента

Демократическото малцинство в американския Сенат предлага като очевидци в упования развой против президента Доналд Тръмп да бъдат призовани най-малко четири очевидци, измежду които и.д. началникът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни и някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън, заяви Ройтерс.

Това излиза наяве от писмо на водача на демократите Чък Шумър до водача на републиканското болшинство Мич Макконъл, оповестено в неделя.

Освен Мълвейни и Болтън, демократите оферират да бъдат призовани съветникът на Мълвейни Робърт Блеър и служителят по въпросите на бюджета Майкъл Дъфи. Според Шумър препоръчаните очевидци са " директно осведомени с решенията на държавното управление ", свързани с обвиняванията против Тръмп.

Очаква Камарата на представителите, доминирана от демократите, да гласоподава за импийчмънт на Тръмп най-вероятно тази седмица. След това би трябвало да стартира развой в Сената, като Шумър предлага това да стане на 7 януари.

Демократите упрекват Тръмп в застрашаване на конституцията, слагане на националната сигурност в риск и подкопаване на честността на идните през 2020 година президентски избори посредством настояването му към украинския президент Володимир Зеленски да проверява сина на политическия му противник, демократа Джо Байдън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР