Демократическото малцинство в американския Сенат предлага като свидетели в очаквания

...
Демократическото малцинство в американския Сенат предлага като свидетели в очаквания
Коментари Харесай

Демократите искат Мик Мълвейни и Джон Болтън да свидетелстват срещу Тръмп

Демократическото малцинство в американския Сенат предлага като очевидци в упования развой против президента Доналд Тръмп да бъдат призовани най-малко четири очевидци, измежду които и.д. началникът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни и някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън, заяви Ройтерс. Това излиза наяве от писмо на водача на демократите Чък Шумър до водача на републиканското болшинство Мич Макконъл, оповестено в неделя.

Освен Мълвейни и Болтън, демократите оферират да бъдат призовани съветникът на Мълвейни Робърт Блеър и служителят по въпросите на бюджета Майкъл Дъфи. Според Шумър препоръчаните очевидци са " директно осведомени с решенията на държавното управление ", свързани с обвиняванията против Тръмп, предава Българска телеграфна агенция.

Очаква Камарата на представителите, доминирана от демократите, да гласоподава за импийчмънт на Тръмп най-вероятно тази седмица. След това би трябвало да стартира развой в Сената, като Шумър предлага това да стане на 7 януари.

Демократите упрекват Тръмп в застрашаване на конституцията, слагане на националната сигурност в риск и подкопаване на честността на идните през 2020 година президентски избори посредством настояването му към украинския президент Володимир Зеленски да проверява сина на политическия му противник, демократа Джо Байдън.

Говорител на Мич Макконъл съобщи, че той възнамерява скоро да се срещне с Шумър, с цел да обсъдят рамката на процеса. В по-ранни свои изказвания Макконъл е изразявал желание към къс развой без приканване на очевидци.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР