Демократическата партия в САЩ спечели местните избори в два щата,

...
Демократическата партия в САЩ спечели местните избори в два щата,
Коментари Харесай

Демократите печелят в два щата, избрали Тръмп

Демократическата партия в Съединени американски щати завоюва локалните избори в два щата, подкрепили Тръмп за президент през 2016 година Демократите взеха надзор върху законодателния орган на щата Вирджиния за пръв път от над 20 г. и оповестиха победа на изборите за губернатор на щата Кентъки. Техният претендент Анди Бешиър разгласи, че печели с 49.2% срещу 48.8% за претендента на републиканците, който сега е губернатор, Мат Бевин. Той обаче отхвърли да признае загуба, тъй като резултатите са доста близки. Бевин получи поддръжка персонално от президента Доналд Тръмп, който бе в Лексингтън на последния избирателен протест на Бевин на 4 ноември. През 2016 година Тръмп имаше 30 % преднина в Кентъки на президентските избори, само че апелите му да се гласоподава за Бевин не срещнаха поддръжка тези дни.

Във Вирджиния демократите получиха болшинство и в двете камари на щатския Конгрес. " Тук съм, с цел да разглася публично през днешния ден, на 5 ноември 2019 година, че Вирджиния е синя ", тържествуващо разгласи пред симпатизанти в Ричмънд губернаторът демократ Ралф Нортъм. В Мисисипи гласоподавателите избраха за губернатор кандидата на републиканците Тейт Рийвс срещу демократа Джим Худ. 

Междувременно на слушанията в Конгреса на Съединени американски щати завчера посланикът на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Съндланд промени показанията си, дадени предишния месец, и разгласи, че е споделил на представител на украинската власт, че Вашингтон евентуално няма да отпусне обещаните 400 млн. $ помощи за защита, в случай че Киев не стартира разследване срещу сина на Джо Байдън, поискано от Доналд Тръмп.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР