Демократическата партия официално ще номинира кандидат за президент за изборите

...
Демократическата партия официално ще номинира кандидат за президент за изборите
Коментари Харесай

Новото при подбор на кандида на Демократическата партия за президент

Демократическата партия публично ще номинира претендент за президент за изборите тази година на своя конгрес през юли - развой, който стартира с партийните събрания в Айова, продължи през вчерашния ден в Ню Хемпшър и ще завърши с първичните избори в Пуерто Рико през юни.

Целта е на база щат-по-щат да бъдат събрани нужните 1991 делегати за одобряването на номинацията на първото гласоподаване на конференцията в Милуоки. Един претендент би трябвало да получи минимум 15 % от вота в цялостен щат или обособен конгресен изборен регион, за придобие делегати. Победителят ще се съревновава с президента републиканец Доналд Тръмп на изборите на 3 ноември.

Процесът по номиниране този път ще бъде много друг, откакто демократите одобриха промени, чиято цел е да се усили присъединяване и да се подсигурява бистрота. Ето някои съществени промени.

По-малко партийни събрания

За 2020 година демократите насрочиха партийни събрания (caucuses) в четири щата - Айова, Невада, Северна Дакота и Уайоминг - надалеч по-малко от 18-те, проведени в американските щати и територии в акцията през 2016 година Партийните събрания изискват гласоподавателите да участват на продължителните срещи персонално и да гласоподават с повдигане на ръка или като застанат дружно с другите симпатизанти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР