Демократи за Силна България внесе сигнал до прокуратурата относно публикацията

...
Демократи за Силна България внесе сигнал до прокуратурата относно публикацията
Коментари Харесай

ДСБ внесе сигнал до прокуратурата относно публикацията в “Шпигел”

Демократи за Силна България внесе сигнал до прокуратурата по отношение на обявата в “Шпигел”. Престижното немско издание написа, че Бойко Борисов е оказал помощ на турския режим да преследва членове на опозицията и е нарушил интернационалните конвенции.

Ето и текста на сигнала:

В авторитетното немско издание “Шпигел” на дата 11.09.2020 година е оповестен материал със заглавие “Как българският министър председател Борисов се трансформира в прислужник на Ердоган”.
В текста на материала се показва:

“След опита за държавен прелом в Турция на 15 юли, Бойко Борисов се среща с турския дипломат в София.” От тайната преписка на турските дипломати излиза наяве, че Борисов “разбира сложността на ситуацията” и ще се постарае да откри “бързо решение на случая”. Следва среща сред турския дипломат и тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. По това време турският жител Абдуллах Бююк е бил търсен от Анкара, поради съмнения за връзки с организацията на проповедника Гюлен.”

Впоследствие, Бююк е арестуван и предаден на турските управляващи, макар решенията на българския съд да не бъде екстрадиран. През октомври 2016 година още седем турски жители са експулсирани от България в Турция.

От грамите излиза наяве, че е имало среща сред турския дипломат и тогавашния български основен прокурор Сотир Цацаров. В информацията се твърди още и, че наподобява висшият магистрат е предал на турците деликатна информация за Бююк. Турската страна е била поканена да изпрати
ново искане за изгонване. Малко преди да излезе в годишен отпуск Цацаров споделя, че ще се погрижи персонално за случая.

В умозаключение изданието твърди, че секрети служби на турското посолство в София, сочат че Цацаров и Борисов и тайните служби на България са взели участие интензивно в депортирането на членове на турската съпротива.

Изданието се базира на отчет на турското посолство в София и на грами сред турското посолство и държавното управление в Анкара, които са резултат от следствие на немските специфични служби. Изнесените обстоятелства сочат, че висши държавни чиновници на България са се поставяли в услуга на
турските управляващи, което на процедура е удар против българската национална сигурност, още повече че тези дейности са злепоставили страната пред нашите съдружници от Европа. Към този миг множеството държави-членки на Европейски Съюз и Европейска комисия осъдиха остро репресивните дейности на турските управляващи, към
представителите на опозицията в тази страна.

Националното управление на Политическа партия “Демократи за мощна България” разиска изнесените обстоятелства в немското издание “Шпигел” и смята, че българската прокуратура би трябвало да стартира следствие против посочените лица от висшата държавна администрация на България за това, че са се сложили в
услуга на непознати държавни ползи, което сочи, че са налице данни за осъществено действие по реда на Глава първа “Престъпления срещу Републиката” от Наказателния кодекс на Република България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР