"Демократи за силна България" и "Зелено движение" ще подкрепят коалиционно

...
"Демократи за силна България" и "Зелено движение" ще подкрепят коалиционно
Коментари Харесай

Две от партиите в ДБ подкрепят коалиционното споразумение

"Демократи за мощна България " и "Зелено придвижване " ще поддържат съдружно съглашение с "Продължаваме смяната ". Другата партия в обединението " " - "Да България " сега разисква решението си, заяви Българска национална телевизия.

Днес през целия ден диалозите в партиите, част от обединението " ", не престават. Решение да поддържат съдружното съглашение първи взеха от "Демократи за мощна България ", като от тяхно име съглашението ще подпише ген. Атанас Атанасов.

Тази вечер стана ясно и, че от "Зелено придвижване " са взели публично решение да поддържат съдружното съглашение. Така две от общо трите партии в обединението имат публични решения на своите органи за поддръжка на съдружното съглашение. В момента заседава третата партия - "Да България ".

Одобрението е за текста на съдружното съглашение, към момента няма публично решение за поддръжка на съответни представители от обединението " " за присъединяване в състава на бъдещия Министерски съвет.

Освен съглашението се разисква и номинация за министър на екологията. В публичното пространство за поста паралелно до името на Борислав Сандов, се завъртя и това на Владислав Панев.

Кога цялата коалиция ще излезе с решение, откакто стана ясно, че към този момент е получен краен вид на съглашението - разяснява съпредседателят Христо Иванов, ръководител в оставка на "Да, България ":

"Получаваме непрекъснато разновидности, прибавят се неща, процесът продължава ", разяснява Христо Иванов.

От "Зелено придвижване " коментирали импровизирано за Българска национална телевизия, че тяхната кандидатура ще е една - на Борислав Сандов. В момента тече изпълнителен съвет на партията, а по-късно би трябвало да се вземе решение и кой ще е номинацията за екоминистър и вицепремиер. Разговорите в "Да България " също не престават довечера. В момента разискванията са на равнище съглашение, защото в трите централи няма публично извънредно предложение на имената в бъдещия кабинет.

Очакванията до петък цялата обединението би трябвало да излезе с публично решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР