Демографски стабилна, здрава и образована нация, която прави модерна икономика,

...
Демографски стабилна, здрава и образована нация, която прави модерна икономика,
Коментари Харесай

Нинова: БСП има съмнения за честността на предстоящите избори |

Демографски постоянна, здрава и образована нация, която прави съвременна стопанска система, има високи приходи, живее в обективна и чиста страна. Това е  в едно изречение всичко, за което се борим, съобщи пред bTV ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Искаме да спечелим изборите, с цел да си осъществяваме програмата, да може тя да даде своя резултат. През последните 4 години ние до момента - освен на думи, а и с дейности в Народното събрание, провеждахме нашите политики под формата на разнообразни законодателни начинания, внасяне на закони. Но явно е, че такава политика може да се организира, когато управляваш страната и имаш болшинство, изясни Нинова.

За тези 11 години се разгради държавността и се обезсмислиха институциите. Направи се по този начин, че целият публичен живот, животът на доста групи български жители, да зависи от волята на един човек, а не да се упражнява от институциите и да стъпва на правилата на държавността. Това е безусловно срещу морала и срещу метода на правене на политика, разяснява тя.

Не се прави по този начин политика - да зависи от един човек, когато му хрумне, или ситуационно. Това не трансформира живота на хората дълготрайно и стратегически, безапелационна е лидерката на Българска социалистическа партия.

Нинова означи, че Българска социалистическа партия има подозрения за честността на идния избор: " Да, имаме своите подозрения, имаме и причини и то напълно неотдавна. Миналата седмица или по-миналата - в Мъглиж, да вземем за пример. Всички видяхте обстановката с оранжевите маски, броенето им след гласуването, стартирането на несъмнено място, с цел да се преброят избран брой гласове. "

Тя разяснява и Коронавирус рецесията у нас, като подчертава, че " от най-малко година сме очевидци на голям безпорядък ":

Не можеш да 1 март да кажеш " Отваряме всичко ", а на 9 март, единствено една седмица по-късно, да кажеш " Затваряйте още веднъж ". Да кажеш " Отваряме зелени коридори за ваксини ", хората са се наредили на опашки, а няма ваксини. Да кажеш на персоналните лекари " Правете описи, елате, ще ви дадем ваксини ". Те вършат описи, пък ваксини няма. Този безпорядък, несъгласия, променчивост в ограниченията докара до неуспех в ръководството на рецесията при ГЕРБ, сподели Нинова.

Лидерката на социалистическата партия разяснява и казуса с корупцията у нас, като уточни няколко метода за оправянето с нея:

" Първото нещо е законодателството. При ръководството на ГЕРБ корупцията се залага в законите и става безнаказана. Тоест, първа стъпка - изчистване на законодателството от лобистки текстове, които обслужват избрани хора или групи - корупционни. Чисти закони с грижа за хората, а не за избрани лобита и групи. Второто са органите, които прилагат законите. Тук нашата стратегия предвиждаше, внесохме, в този момент още веднъж ще го актуализираме напълно друга конструкция и метод на ръководство на Комисията за спор на ползи и лишаване на нелегално добито имущество, закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които бяха основани като изключителни органи. Защото в този момент има актове на прокуратурата, които не подлежат на никакъв надзор - един път издадени, те са дефинитивни. "  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР