Деменцията на легендарния английски футболист Ноби Стайлс и неговата кончина

...
Деменцията на легендарния английски футболист Ноби Стайлс и неговата кончина
Коментари Харесай

Синът на легендата Ноби Стайлс разкри предполагаемата причина за деменцията

Деменцията на именития британски футболист Ноби Стайлс и неговата кончина са породени от дългите години удари на футболната топка с глава, уверен е синът на Стайлс.

Ноби Стайлс, международен първенец с Англия от 1966 година, умря на 78-годишна възраст в края на октомври. Аутопсията на тялото сподели, че мозъкът на Стайлс е бил мощно обиден от повтарящи се години наред удари по главата. След излизане на резултатите неговият наследник - Джон, съобщи, че няма подозрение, че това е разследване от честите контакти на главата с топката.

Общо петима от славния състав на Англия от Мондиал 66 страдат от деменция и синът на Ноби Стайлс прикани да бъдат подхванати дейности от футболните управляващи за доказване научно на връзката сред ударите с глава по топката и болестта.

"По мои калкулации през цялата си кариера моят татко е блъснал топката с глава сред 70 000 и 100 000 пъти. При всеки удар на топката с глава, мозъкът влиза в контакт с предната част на черепа ", сподели синът на Ноби Стайлс.

От Асоциацията на професионалните футболисти в Англия реагираха на апела на Джон Стайлс и започнаха съвещания по въпроса, като са поръчили три самостоятелни от друго друго проучвания за доказване на връзката сред ударите на топка с глава и деменцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР