Делото за вреди, заведено от бившия служебен финансов министър и

...
Делото за вреди, заведено от бившия служебен финансов министър и
Коментари Харесай

Делото на Асен Василев срещу Тошко Йорданов тръгва през април

Делото за вреди, заведено от някогашния длъжностен финансов министър и сегашен водач на " Продължаваме промяната " Асен Василев против зам.-председателя на Има Такъв Народ Тошко Йорданов е планувано от Софийския градски съд за 19 април следващата година. Това откри инспекция на " Сега ". В желае си Василев твърди, че Йорданов му е предизвикал неимуществени вреди с оскърбителен изказвания, публикувани от трибуната на Народното събрание на 29 юли 2021 година, а по-късно възпроизведени пред Нова тв на 31 юли и пред bTV на 9 август. През юли Йорданов съобщи от парламентарната естрада, че в предишното Асен Василев е откраднал интелектуална благосъстоятелност от компания и е бил наказан за това.

В отговора на исковата молба Йорданов твърди, че тя е нередовна, че в нея не е изложена фактическата конюнктура. Оправдава се също, че изказванията, от които Василев се е засегнал, са направени от трибуната на Народното събрание, а по-късно са представени от публицистите по време на интервютата. Според Йорданов в желае на Василев липсват причини за породена щета, а също така не било ясно по какъв начин е избран размерът на желае, научи " Сега ".

Василев заведе частичен иск за 25 100 лева от 250 000 лева. Сега, в случай че съдът присъди на Василев изцяло сумата по частичния иск - 25 100 лева, той ще може да заведе ново дело за остатъка до 250 000 лева, като първото решение ще има мощ на присъдено нещо за основанията, т.е. че има породена щета.

И през септември Йорданов разяснява желае на Василев по този начин: " За думите от трибуната бих го помолил да прочете член 69 от Конституцията ". Този текст от главния закон гласи, че " народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях отзиви и за гласуванията си в Народното събрание ". Процесът, заведен от Василев, е цивилен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР