Делото срещу руснака Герман Костин, осъден миналата година на доживотен

...
Делото срещу руснака Герман Костин, осъден миналата година на доживотен
Коментари Харесай

Ново 20 за убийство на 5-годишния Никита, намерен в куфар

Делото против руснака Герман Костин, наказан предходната година на пожизнен затвор за зверското ликвидиране на Анна Леонтиева и 5-годишния й наследник Никита, потегля изначало, написа Trafficnews.bg.

Шокиращото закононарушение беше осъществено преди 4 години. На 20 март 2015 година в региона на село Пасарел бе открит натрупа на 5-годишния Никита. Детето бе удушено и натикано в куфар, който беше открит изхвърлен в язовир Искър.

Край Приморско пък беше открита мъртва неговата майка Ана Леонтиева. За гибелта на майката и детето беше упрекнат пенсионираният боен Герман Костин, който е служил като командос в Афганистан.

Според прокуратурата фамилията е поверило на Костин да влага парите им в жилище в Кипър, а той ги е прехвърлял на своята българска брачна половинка Веселина Вачева, която живее в Северен Кипър.

Още при произнасянето на доживотната присъда през юли 2018 година отбраната на Герман съобщи, че държавното обвиняване е показало "некачествено събрани доказателства ".

Руснакът апелира присъдата си пред апелативните магистрати, които решиха, че правосъдният акт на Софийския градски съд е бил предписан след основни нарушавания на процесуалните правила и анулираха доживотния затвор с решение от 9 август.

Тричленният състав на Апелативния съд, в който влязоха съдиите Калин Калапкчиев (докладчик по делото), Виолета Магдалинчева и Атанас С. Атанасов, върнаха делото за ново разглеждане на различен състав на Софийския градски съд.

"Цялостната оценка на протеклото пред първата инстанция правосъдно произвеждане постанова извода, че правото на обективен развой на подсъдимия Костин, обезпечено както от главните правила на Наказателно-процесуален кодекс, по този начин и от член 6 Европейска конвенция за правата на човека, значително е било лимитирано – пренебрегнато е справедливост на подсъдимия на писмен превод на материалите от делото, нарушено е правото на отбрана на подсъдимия, както и правото му на неутрален съд ", пишат в решението си апелативните съдии.

Взетите проби от убитото момче, както и от хипотетичния палач не потвърждават на 100 % кой е причинителят на закононарушението. Оставените отпечатъци по кърпата, с която е бил завит умъртвения Никита, били на повече хора, което оневинява ненапълно Герман Костин, твърди отбраната му.

Дали руснакът е имал съучастници или просто нашите криминалисти не са се погрижили материалните доказателства да останат непокътнати е въпрос, който няма логически отговор.

„ Кърпата е изследвана в частна лаборатория, а не в Института по криминалистика”, подсети за различен гаф на проверяващите юрист Капка Гергинова, която пази руснака.

Лаборантите в Института по криминалистика били безапелационни, че по кърпата има отпечатъци на повече хора и не може да се направи прецизен профил. Именно това била повода пробите да отидат в частна лаборатория за в допълнение проучване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР