Делото срещу новите такси за детските градини в Хасково тръгва

...
Делото срещу новите такси за детските градини в Хасково тръгва
Коментари Харесай

След седмица тръгва делото за такса забавачка

Делото против новите такси за детските градини в Хасково потегля след 7 дни в Хасковския административен съд, оповестиха от там. Заседанието е планувано за 10 часа на 27 април.
В началото на т.м. кметът  Добри Беливанов внесе тъжба пред Темида  срещу решението на общинския съвет за новата такса от 1 лев дневно.
Както към този момент писахме, Апелативна прокуратура - Пловдив анулира отхвърли на окръжното държавно обвиняване да апелира изменението на таксата за забавачка. Сигналът до магистратите в червени тоги бе подаден от кмета Добри Беливанов.
Според апелативните прокурори, окръжното обвиняване не е разискало всички обстоятелства и условия по отношение на изменението на наредбата. Така на процедура техният отвод се явява голословен, което води до неговата незаконност.
Съгласно резолюция на наблюдаващия от апелативна прокуратура са дадени инструкции на Окръжна прокуратура - Хасково какви условия следва да бъдат изследвани и тогава може да се даде умозаключение дали смяната на наредбата е законосъобразна или не.
В един миг жалбата бе оставена без придвижване от съда, откакто от общинската администрация не запомнили да внесат такса от 20 лева След отстраняването на нередността в планувания ход, делото бе планувано за разглеждане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР