Делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, станало известно

...
Делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, станало известно
Коментари Харесай

"Суджукгейт" стигна до върховния съд

Делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, станало известно като " Суджукгейт " ще бъде гледано през днешния ден от Върховния касационен съд. Долните две инстанции дефинираха 2-годишна условна присъда на Мартинов, признавайки го за отговорен, че е изнудвал предприемач да му достави един звук суджук, който сякаш бил за премиера по това време Бойко Борисов.

Според обвиняването някогашният народен представител от Добрич е изнудвал бизнесмена Антон Проданов от февруари 2011 година до февруари 2012 година и през това време на четири пъти изискал да му доставя по един звук суджук, а един път добавил и 60 кг. пастърма и филе " Елена ". Преди това му желал по-малки количества от 30-40 кг, които Проданов предоставял безплатно за мероприятия на ГЕРБ в Добрич.

Първата инстанция обаче го призна за отговорен единствено за една доставка на един звук суджук през ноември 2011 година Цената на този суджук е 8870 лева За нея Мартинов споделил на Проданов, че е за " високи хора "  в ГЕРБ и в случай че не я извърши, ще му съсипе бизнеса, тъй като към този момент бил вкаран в листата на предприемачите, които би трябвало да дават. Мартинов уверил, че нямало нищо по-лесно от това да изпрати данъчните да му разбият бизнеса и че когато реши, може и да го вкара в ареста. Като втора инстанция апелативният спецсъд " добави " към виновността на подсъдимия и това, че е принудил Проданов да даде 30 кг телешка пастърма на стойност 407 лева и 30 кг филе " Елена "  на стойност 230 лв. Долните инстанции отхвърлиха и желае от над 36 хиляди лева, предявен против Мартинов от Проданов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР