Делото Хитрино върви към своя край. Днес пред Шуменския окръжен

...
Делото Хитрино върви към своя край. Днес пред Шуменския окръжен
Коментари Харесай

Оправдателни присъди поискаха от защитата на машинистите от Хитрино

Делото Хитрино върви към своя край. Днес пред Шуменския областен съд бяха изслушани и пледоариите на юристите на потърпевшите и на обвинените Димитър Михнев и Радослав Петков.    Те са упрекнати в причиняването на гибелта на 7 души при ЖП случая в Хитрино на 10 декември 2016 година . Тогава управляваният от тях товарен трен дерайлира, последва приключване на газ и гърмеж, които нанесен голям брой провали.

  От Окръжна прокуратурата желаеха наказването за машинистите близо до максимума, който е 20 години затвор.    От отбраната на двама машинисти желаеха оправдателни присъди поради недоказано на всички условия към случая. Адвокатите показах като доказателства неприятното положение на ЖП инфраструктурата в региона на гарата, както и редовността на стрелка Номер 5. 

  " Не постоянно скоростта е причина за едно произшествие ", съобщи Димитър Стефанов , който е юрист на Димитър Михнев.    Според Николай Димитров , юрист на потърпевшите, първопричината за настъпилия гърмеж е високата скорост . Оттам нататък всичко е поредност в причинно-следствената връзка, споделя той. 

Димитър Михнев сподели, че е склонен както със своята отбрана, по този начин и с частното обвиняване, че кармата от тази покруса е значима . " Другото дело, което ще се гледа там горе, ще се проличи кой е карал, кой е спал и кой се е возил ", уточни Михнев. Той съобщи, че съжалява за тежките последици от случая и се надява на оправдателна присъда.
 
" Искрено скърбя за умрелите и потърпевшите ", сподели и вторият ватман на композицията Радослав Петков , който също изиска оправдателна присъда.-->

 
В сряда ще бъде оповестена присъдата от делото.
  В Софийски градски съд се водят към 30 цивилен каузи за обезщетение на стойност няколко милиона лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР