Делото бе разгледано по процедура за бързо производствоПо бързо производство

...
Делото бе разгледано по процедура за бързо производствоПо бързо производство
Коментари Харесай

1000 лева глоба и година условно за румънеца, опитал да подкупи полицаи край Русе

Делото бе прегледано по процедура за бързо произвеждане

По бързо произвеждане на Окръжна прокуратура – Русе, завършило в границите на три дни, бе наказан румънски жител за рушвет на служители на реда.

М.З. е приет за отговорен за това, че на 27.07.2022 година на първокачествен път гр. Русе – гр. Велико Търново, в землището на с. Пиргово, общ. Иваново, обл. Русе, дал подарък – пари – две банкноти по 10 евро на полицейски орган – двама служители на реда в група „ Организация на придвижването, пътен надзор и превантивна активност “ на Сектор „ Пътна полиция “ към отдел “Охранителна полиция “ при Областна дирекция на МВР- Русе, с цел да не извършат дейности по работа.

Полицаите осъществявали пътен надзор, когато видели, че товарен автомобил, спускащ се по надолнище в единичната пътна лента посока Бяла-Русе, подхванал маневра изпреварване на колона от шест автомобила – две товарни композиции и четири леки автомобила, при нарушение и прекосяване на непрекъсната хоризонтална пътна маркировка М1 и при съществуването на пътен знак В-24 – неразрешено изпреварването в пътния сектор. Когато униформените спрели за инспекция нарушаващия разпоредбите автомобил, лидерът М.З. им подал паспорта си, в който бил сложил банкноти, за да не му сформират акт за определяне на административно нарушаване за позволено нарушаване по чл.6, т.1 от ЗДвП (при ръководство на ППС - състав от влекач MAN и полуремарке, М.З. бил нарушил възбраната на знак В24 – „ Забранено изпреварването! “ и на хоризонтална маркировка М1 –непрекъсната осева линия).

Подсъдимият М.З. е изискал делото да бъде прегледано по реда на кратко правосъдно разследване, като е признал напълно обстоятелствата от обстоятелствената част на обвинителният акт. За осъщественото закононарушение Русенският областен съд го е осъдил на една година отнемане от независимост, условно с три години изпитателен период и санкция в размер на 1000 лв..

Присъдата на Русенски областен съд предстои на обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР