Дело за дискриминация заради необосновано и самоволно спиране на уличното

...
Дело за дискриминация заради необосновано и самоволно спиране на уличното
Коментари Харесай

Дело за дискриминация води областен управител срещу кмет

Дело за дискриминация поради голословно и своеволно прекъсване на уличното осветяване заведе регионалният шеф на Търговище Митко Стайков против кмета на село Паничино Христо Божилов. Откритото съвещание в Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) е планувано за 18 април.
Казусът е от август месец предходната година.
В регионалната администрация на Търговище тогава постъпи сигнал от група поданици на село Паничино, общ.Омуртаг против дейностите на кмета Божилов.
Хората се оплакаха, че от към три месеца са оставени без улично осветяване, тъй като на последните избори дали своят вот за избрана политическа мощ.
По този мотив Стайков посети селото и се срещна с част от жителите и с кмета Христо Божилов.
" По време на срещата Божилов показва жестоко и надменно отношение, като си разреши да използва израза: „ Хората от селото не ме интересуват! ", оповестиха от регионалната администрация.
Присъстващите на срещата поданици декларирали, че Божилов постоянно и безпричинно отсъства от работа и не се интересува от проблемите им.
Според регионалния шеф голословното и своеволно прекъсване на уличното осветяване е нарушаване на член 4 от Закона за отбрана от дискриминация.
Още тогава Стайков изпратил сигнал до представителя на КЗД в Търговище, доомбудсманаи кмета на община Омуртаг и до Районната прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР