Делхи. В първия ден от официалната си визита в Индия,

...
Делхи. В първия ден от официалната си визита в Индия,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Делхи. В първия ден от формалната си аудиенция в Индия, заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова организира работна среща в Делхи с министъра на търговията, промишлеността и железниците Пиуш Гоял. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Те разискаха развиването на двустранните стопански връзки, като показаха общото виждане, че има необработен капацитет в редица области на промишлеността. „ Работим за построяването на всеобхватно българо-индийско партньорство, в подтекста на стратегическото партньорство Европейски съюз – Индия “, съобщи българският вицепремиер. Двете страни се договориха да положат старания за по-интензивно привличане на вложения и за навлизането на български компании на индийския пазар. Домакините показаха интерес за образуване на бизнес делегация, която да посети България напролет. На срещата участваха също заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев и заместител министъра на туризма Любен Кънчев.
По-рано денем заместител министър-председателят Марияна Николова откри интерактивна среща сред Българската търговско-промишлена палата и Федерацията на индийските търговско-промишлени покои (FICCI). В своето изявление пред представителите бизнеса тя акцентира, че българското държавно управление планува като първокачествен приоритет поддържането на макроикономическа и фискална непоклатимост, и специфични стимулиращи ограничения посредством Закона за поощряване на вложенията. В началото на срещата Ракеш Бакши, член на Борда на шефовете на Федерацията на индийските търговско-промишлени покои, връчи на вицепремиера „ Зелен документ “ за засаждане на дърво в нейна чест. Той показа, че България съставлява интерес за индийския бизнес поради квалифицираната работна ръка, данъчната политика и достъпа до европейския пазар с 500 милиона консуматори.
Заместник министър-председателят Марияна Николова посети и централния офис на основаната от български бизнесмени компания „ Ексайтел “, която доставя широколентов интернет за над 300 хиляди семейства. Компанията е първата във закрепения интернет бранш с позволение за 100% задгранично присъединяване и се счита за един от най-успешните планове с български корени в Индия.
На 20 и 21 ноември формалната българска делегация, водена от вицепремиера Николова, ще взе участие в петото издание на интернационалния бизнес конгрес „ Индия-Европа 29 “ в Делхи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР