Делегация отОбщина Ловеч е на официално посещение в германския побратимен

...
Делегация отОбщина Ловеч е на официално посещение в германския побратимен
Коментари Харесай

Делегация от Ловеч е на посещение в Ерфурт за Деня на германското единство

Делегация отОбщина Ловеч е на публично посещаване в немския побратимен град Ерфуртв дните 2 -4 октомври 2022 година, във връзка тържествата за Деня на немското единение.

Гости на Ерфуртса кметът на Община ЛовечКорнелия Маринова,председателят на Общинския съветПетър Цолов и Събина Миленска, основен специалист " Туризъм ".



На 2 октомври делегацията взе присъединяване в събитията за Деня на немското единение. Мотото на тазгодишния празник беше „ Да растем дружно “.

Вечерта се състоя банкет на основния кмет на столицата на провинция Ерфурт Андреас Баузевайн по случай централните тържества за Деня на немското единение.

„ Проведохме сърдечни срещи с Манфред О. Руге - бившглавен кмет на Ерфурт, както и със настоящия кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн. И двамата са почетни жители на Ловеч. Това стана по време на формалния банкет във връзка Деня на немското единение - 3 октомври, който е Националният празник на Германия “, заяви кметът Корнелия Маринова.



Освен формалните срещи с Андреас Баузевайн и неговите заместници, програмата включваше среши и с делегации от другите партньорски градове Калиш, Кати, Лил, Майнц и Вилнюс.

Сред значимите акценти в програмата бе отбелязването на 50 години от побратимяването сред Ерфурт и Ловеч, защото договорът за съдействие е подписан на 07.10.1971 година

Наред с протоколните срещи в програмата на домакините имаше многочислени оферти за концерти, историческа презентация, артистични и кулинарни фестивали.

Делегацията от Ловеч отдели време в неделя и упражни правото си да гласоподава за изключителните парламентарни избори в България. Това стана в изборната секция на българското учебно заведение на ул. „ Крайречна “ № 6 в Ерфурт.



Община Ловеч, пресцентър
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР