Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор

...
Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор
Коментари Харесай

Гешев обсъжда в Израел ролята на прокуратурата при противодействие на тероризма

Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от основния прокурор Иван Гешев, е на работно посещаване в Израел , оповестиха от правното ведомство.

От българска страна в делегацията вземат участие завеждащият отдел „ Международен “ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена работа Ясен Тодоров . Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България.

Проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и деянията на антисемитизъм са измежду акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел.

Програмата на визитата включва среща с представители на магистратурата в Израел и силите за сигурност . Главният прокурор Иван Гешев ще беседва и с Роберт Сингер, ръководител на Центъра за израелско въздействие и член на управлението на Движението за противопоставяне на антисемитизма, по отношение на водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на така наречен „ Луковмарш “ в българската столица. В подтекста на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общественост в Израел .

Поредицата от срещи на българската делегация включва посещаване на Министерство
Всичко за Вашата сватба
на външните работи и Кнесета на Държавата Израел.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg