Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор

...
Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев ще обсъди ролята на прокуратурата при противодействието на тероризма в Израел

Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от основния прокурор Иван Гешев, е на работно посещаване в Държавата Израел. От българска страна в делегацията вземат участие завеждащият отдел „ Международен “ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена работа Ясен Тодоров. Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.

Проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и деянията на антисемитизъм са измежду акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел.

Програмата на визитата включва среща с представители на магистратурата в Израел и силите за сигурност. Главният прокурор Иван Гешев ще беседва и с Роберт Сингер, ръководител на Центъра за израелско въздействие и член на управлението на Движението за противопоставяне на антисемитизма, по отношение на водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на така наречен „ Луковмарш “ в българската столица. В подтекста на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общественост в Израел.

Поредицата от срещи на българската делегация включва посещаване на Министерство на външните работи и Кнесета на Държавата Израел.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР